Het Chinese Huawei zit Samsung en Apple op de hielen. Om deze positie vast te houden en mogelijk zelfs te verbeteren is alle hoop gevestigd op de nieuwe P modellen. De laatste weken komen de nieuwe modellen steeds vaker in het nieuws wat een teken is dat Huawei aan de opvolgers van de P10-serie werkt. Deze smartphone krijgt de naam P11 als Huawei het normale patroon volgt maar er wordt ook steeds meer gesproken over P20 als naam voor de nieuwe smartphones. De smartphone krijgt een compleet ander design dat radicaal afwijkt van de voorganger. De grote verrassing voor iedereen is dat het nieuwe Huawei vlaggenschip over een notch beschikt, zo ontdekte men bij XDA developers. Door de notch, die iedereen kent van de iPhone X, is er een wat andere resolutie dat we gewend zijn van 2244 × 1080 pixels. Het fysieke scherm heeft dan nog wel een resolutie van 2160 x 1080 pixels wat we vaker zien. Een nieuwe benchmark die we ontdekten lijkt dit en meer te bevestigen.

Bevestiging aspect ratio

Door het onderzoek van de firmware van de vermoedelijke P20 weten we dat de smartphone de modelnummers EML-AL00, EML-L09, EML-L29 en EML-TL00 draagt en de codenaam Emily. Eén van deze modellen, de EML-AL00, is nu opgedoken in een benchmark bij de HTML5test website. Deze test wordt gedaan om de browser te testen en te vergelijken met andere smartphones. Uit de benchmark blijkt dat de EML-AL00 daadwerkelijk een resolutie heeft van 2244 × 1080 pixels. De screensize wordt in de benchmark namelijk vermeld als 360 x 748 pixels. Dit is niet de werkelijke resolutie maar het geeft wel de beeldverhouding aan. Als we deze beeldverhouding uitbreiden naar een normale resolutie dan komt dit neer op 2244 × 1080 pixels, exact de resolutie die nodig is voor de notch. Afgelopen weken waren er geruchten dat de P20 toch over een “normale” FullHD resolutie van 1920 x 1080 pixels zou beschikken maar dat lijkt dus niet het geval te zijn. Uit de benchmark vandaag valt verder op te merken dat de nieuwe Huawei P20 op Android 8.0 Oreo draait wat geen verrassing is.

Huawei P11 Notch

Andere specificaties

Op dit moment heeft Huawei zelf nog niets verteld over de specificaties van de nieuwe smartphone maar ondertussen weten we al wel dat de P20 een 6.01 inch display krijgt met 2244 x 1080 pixels resolutie en een notch aan de bovenkant van het scherm. De werkelijke resolutie van het display komt neer op 2160 x 1080. Verder zijn er geruchten dat één van de Huawei P20 modellen over een triple camera gaat beschikken.

Het is de verwachting dat Huawei de nieuwe P20 modellen volgende maand tijdens het Mobile World Congress gaat presenteren. Dit evenement wordt eind volgende maand gehouden in het Spaanse Barcelona. Op dit moment is een Huawei P20 kopen nog niet mogelijk. Zodra er meer bekend is over het nieuwe vlaggenschip van Huawei dan lees je dat bij ons.

huawei EML-AL00

Bron: HTML5test