De Huawei P20-serie duikt de laatste dagen continu op in het nieuws. Nu we dichter bij de presentatie komen is er nog maar weinig wat we niet weten over de drie modellen, met de namen Huawei P20, P20 Pro en P20 Lite. Zo zijn al verschillende persrenders van de drie modellen gelekt en zijn de specificaties bekend geworden door diverse certificaties. Er zijn zelfs al berichten dat het toestel te koop zou zijn in sommige landen. Gisteren ontdekten we eindelijk een benchmark van de reguliere P20 en vandaag is de P20 Lite opgedoken in de database van Geekbench.

Benchmark Huawei P20 Lite

De goedkoopste versie van de P20 is vandaag getest bij de benchmarking website. De smartphone draagt het modelnummer ANE-LX1 en gezien dit modelnummer weten we dat het gaat om de Huawei P20 Lite. Dit modelnummer wordt door verschillende bronnen bevestigd als zijnde de Huawei P20, met de codenaam Anne. De recente benchmark van de P20 Lite toont een score van 3673 in de multi-core en 928 in de single-core. Dit zijn middelmatige scores die niets weg hebben van een high-end model. De Huawei P20 Lite draagt dan ook niet voor niets de “Lite” naam wat we dus ook terug zien in de prestaties. Qua scores is dit model vergelijkbaar met de Samsung Galaxy J5 (2017) en scoort het minder goed dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A8 (2018). Het is geen verassing maar in de benchmark komt naar voren dat de Huawei P20 Lite over 4GB RAM beschikt, de Kirin 659 octa-core processor en op Android 8.0 Oreo draait.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

huawei p20 lite

De Huawei P20 Lite met het modelnummer ANE-LX1 is al vaak opgedoken in het nieuws. Vorige maand kwamen we erachter dat dit model een 19:9 beeldverhouding heeft en door de FCC keuring kwamen we ook meer te weten. Inmiddels is bekend dat de Huawei P20 Lite een 5,84 inch display heeft met een resolutie van 2280 x 1080 pixels en een notch. Er is een vingerafdrukscanner aan de achterkant te vinden met daarboven een dual-camera van 16MP + 2MP. Verder is er intern 64GB opslagruimte, een 16MP frontcamera en 3000 mAh accu. Dit is een hands-on video van de Huawei P20 Lite:

De nieuwe modellen van het Chinese bedrijf worden op 27 maart 2018 officieel aangekondigd. Op dezelfde dag kun je vervolgens al een pre-order plaatsen in Nederland. De verwachting is dat de toestellen midden april geleverd worden.

Bron: Geekbench