Over een maand wordt de opvolger van de Huawei P10 verwacht, die in drie varianten op de markt wordt gebracht. Dat betekent dat de nieuwe Huawei modellen in deze serie op dit moment allerlei certificaties moeten ontvangen voordat deze daadwerkelijk in de schappen komen te liggen. Eén van de keuringen die de smartphones moeten ondergaan is die van de FCC. Zo is gisteren een nieuwe Huawei telefoon gekeurd bij de Amerikaanse keuringsinstantie. De smartphone draagt het modelnummer ANE-LX1.

ANE-LX1

De smartphone die gisteren gekeurd is bij de FCC heeft volgens de documenten een batterij van 2900 mAh. Uit de software informatie blijkt dat het toestel op Android 8.0 Oreo draait, wat uiteraard geen verrassing is. De gegevens in de documenten vertellen verder weinig over de specificaties van de smartphone maar er is wel een schets van de voor- eb achterkant te vinden. Het lijkt erop dat dit de Huawei P20 Lite is. Deze Lite versie van de P20 draagt de codenaam Anne volgens bekende tipgever Roland Quandt wat veel overeenkomsten heeft met het modelnummer ANE-LX1. De codenamen van de Huawei telefoons worden vaak als afkorting in het modelnummer gebruikt. Zo heeft de Huawei P20 de codenaam Emily en het modelnummer EML-L29.

batterij

19:9 aspect ratio

De smartphone met het modelnummer ANE-LX1 die gisteren gekeurd is door de FCC heeft vorige maand een benchmark doorstaan bij de HTML5test website. Uit de benchmark kwam naar voren dat de ANE-LX1 een resolutie heeft van 2280 × 1080 pixels. Deze resolutie kan betekenen dat ook deze smartphone een inkeping in het display (notch) krijgt voor de sensors. Al maanden wordt er namelijk gesproken over een inkeping in het scherm van de Huawei P20, zoals we dat kennen van de iPhone X.

Update: de schematische afbeeldingen hieronder laten de notch zien, inclusief een gedeelte voor een dual-camera (via /Leaks).

ANE

De Huawei P20 kopen is net als de andere twee modelvarianten op dit moment nog niet mogelijk. De smartphones worden volgende maand verwacht. Huawei heeft in maart een evenement ingepland waar de smartphones waarschijnlijk gepresenteerd gaan worden. Zodra we meer weten over de Huawei P20 familie dan laten we het je weten.

ANE-LX1

Bron: FCC