Huawei heeft de P Smart+ officieel geïntroduceerd. De opvolger van de P Smart is op alle fronten beter dan de voorganger met een groter display, snellere processor en betere camera’s. Het succes van de P Smart in Nederland heeft Huawei het idee gegeven om een opvolger beschikbaar te stellen voor de lage landen. Terwijl de smartphone in andere delen van de wereld onthuld is als de Huawei Nova 3i krijgt het toestel in Nederland de naam P Smart Plus.

Wat je kunt verwachten

In alle opzichten is de Huawei P Smart Plus de naam waardig. Met een Plus versie ligt het voor de hand dat het om een groter model gaat. De smartphone heeft een 6.3 inch display wat de naam eer aan doet. Vanaf de voorkant gezien lijkt het toestel op de P20 Lite maar in werkelijkheid is dit model veel groter. Het display heeft de populaire “notch” aan de bovenkant en is uitgerust met een FullHD+ resolutie.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Nieuwe Kirin 710 chipset

De rekenkracht is bij dit model afkomstig uit de nieuwe Kirin 710 chipset. Deze chipset is slechts enkele dagen geleden onthuld wat betekent dat de P Smart Plus de eerste smartphone met deze processor is. De processor wordt bijgestaan door 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Dit interne geheugen is met een microSD kaart uit te breiden tot maximaal 256GB. Verder draait het toestel op Android 8.1 met daarover de EMUI 8.2 schil van het Chinese bedrijf zelf.

Gemaakt voor selfies

De P Smart Plus richt zich voornamelijk op de wat jongere doelgroep die veel waarde hecht aan de kwaliteit van de camera’s. Deze doelgroep zal niet teleurgesteld zijn door de camera’s in dit toestel. De P Smart Plus heeft namelijk vier camera’s, twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. Aan de voorzijde is er een 24 en 2 megapixel dual-camera. Aan de achterzijde een 16 en 2 megapixel dual-camera. Met de meeste megapixels in de frontcamera is het duidelijk dat dit toestel gemaakt is voor het maken van selfies. Bovendien is er een slimme camera app die ook in de P20 modellen te vinden is.

De P Smart Plus is vanaf 8 augustus te koop voor een adviesprijs van 349 euro. Dit is de prijs voor een los model maar uiteraard is ook dit model straks te koop met een abonnement. Huawei werkt inmiddels ook al aan de opvolger van de Mate 10 modellen zoals Mate 10 Pro. Deze smartphone, vermoedelijke genaamd Mate 20, zal later in het jaar verschijnen.