Huawei komt later dit jaar naar verwachting weer met een nieuwe Mate smartphone maar wordt dit toestel Mate 11 of de Mate 20 genoemd? Als we een recente trademark aanvraag mogen geloven kiest Huawei voor de Mate 20 naam. De Chinese fabrikant van smartphones heeft gisteren een aanvraag bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) gedaan om de term “Mate 20” te beschermen. Het zou geen verrassing zijn als Huawei daadwerkelijk voor deze naam kiest; iedereen verwijst al naar de smartphone met deze naam.

Van Mate 10 naar Mate 20

De recente trademark aanvraag lijkt de bevestiging te zijn dat Huawei met de Mate-serie hetzelfde pad volgt als met de P-serie. Dit jaar was het tijd voor de opvolger van de P10 dat lange tijd de P11 werd genoemd. In aanloop naar de presentatie werden door Huawei een aantal nieuwe merknamen vastgelegd waaronder de P20, P30 en P40. Uiteindelijk werd niet de P11 gepresenteerd maar de Huawei P20. Het ligt voor de hand dat hetzelfde gaat gebeuren met de Huawei Mate 10 opvolger. Huawei heeft gisteren namelijk niet alleen de Mate 20 naam vastgelegd maar ook de opvolgers met de namen Mate 30 t/m 90.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Verwachtingen

De Huawei Mate 20 wordt rond oktober verwacht. Eerder ging het gerucht rond dat het toestel voorzien zou worden van een immens groot 6.9 inch display. Deze week werd echter bekend dat dit paneel niet voor de Mate 20 bedoeld is maar voor de Honor Note 10, welke gisteren nog in een benchmark gespot is. De Huawei Mate 20 wordt zoals gebruikelijk voorzien van een nieuwe chipset met de naam Kirin 980, gemaakt met het 7 nanometer proces. De smartphone wordt verder verwacht met 6GB of 8GB RAM en een prijs in het hogere segment. Als Huawei op de oude voet doorgaat dan komt er ook een Mate 20 Lite en Mate 20 Pro versie van smartphone beschikbaar.

huawei mate modellen

Bron: EUIPO