Afgelopen jaar konden we kennismaken met de Huawei P Smart en P Smart+ en nu zijn dan ook de afbeeldingen en specificaties van de opvolger gelekt. Terwijl de smartphone nog niet gepresenteerd is weten we inmiddels alles over het nieuwe model. Wie het nieuws omtrent de Huawei P Smart (2019) heeft gevolgd wist al dat het toestel op komst is. Het ontbrak alleen nog aan gedetailleerde productfoto’s en de volledige specificaties die ontdekt zijn door /Leaks. Dit zijn de specificaties en afbeeldingen van de Huawei P Smart (2019).

Specificaties

De Huawei P Smart (2019) is voorzien van een 6.0 inch scherm dat ondersteuning biedt voor een HD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels. Het display heeft een kleine inkeping in de vorm van een waterdruppel-notch, vergelijkbaar met die van de Huawei Mate 20, en een beeldverhouding van 19.5:9. De inkeping maakt ruimte voor een frontcamera met 8 megapixels. Aan de achterzijde van de smartphone is een verticaal gestapelde 13 + 2 megapixel dual-camera te vinden. De afmetingen van de smartphone zijn 155.2 x 73.4 x 8 mm  bij een gewicht van 160 gram.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Chipset en werkgeheugen

Met de HiSilicon Kirin 710 chipset, een octa-core processor met 2.2 GHz kloksnelheid, is de nieuwe middenklasser voorzien van een redelijk nieuwe chipset. De Kirin 710 is gemaakt met het 12nm productieproces en over het algemeen een prima chipset voor deze prijsklasse. De chipset van de Huawei P Smart (2019) wordt bijgestaan door 3GB RAM en een opslagcapaciteit van 64GB (uit te breiden tot maximaal 512GB). Wat betreft de batterij is bekend dat het een capaciteit heeft van 3400 mAh. Niet bijzonder veel, maar ook niet weinig. Standaard wordt het toestel geleverd met Android 9.0 Pie. De vingerafdrukscanner is aan de achterzijde te vinden, de 3.5mm koptelefooningang onderop.

Hoewel de Huawei P Smart (2019) nog niet officieel is gepresenteerd meldt een Franse retailer dat de smartphone vanaf 2 januari geleverd kan worden. Dit zou betekenen dat het niet lang meer duurt voor de smartphone officieel wordt aangekondigd. Het toestel wordt verkocht voor een adviesprijs van 249 euro. Waarschijnlijk is de releasedatum en adviesprijs voor de Nederland hetzelfde.