Huawei heeft de Huawei Nova 4e onthuld, de Chinese versie van de Huawei P30 Lite. Voor de Huawei Nova 4E koos het Chinese bedrijf voor een lancering in Beijing, China. De Europese versie wordt later deze maand geïntroduceerd. Maar dankzij de introductie van deze smartphone weten we dus precies wat we kunnen verwachten van de P30 Lite. De Huawei Nova 4e is een budgetvriendelijke smartphone met een triple-camera, Kirin 710 chipset en 32 megapixel frontcamera.

32 megapixel frontcamera

De Huawei Nova 4e heeft een 6.15 inch display met 19.5:9 beeldverhouding en resolutie van 2312 x 1080 pixels. Aan de bovenkant van het scherm is een inkeping te vinden, deze wordt voor de frontcamera gebruikt. In de inkeping is de 32 megapixel frontcamera te vinden welke een diafragma heeft van f/2.0. Wat betreft de totale afmetingen komt het formaat terecht op 152.9 x 72.7 x 7.4 mm. Dit is zo’n beetje in lijn met andere smartphones die nu verkocht worden. Onder de motorkap is de Nova 4E voorzien van de Kirin 710 chipset en 4GB of 6GB RAM, afhankelijk van de variant. Standaard wordt het geleverd met 128GB maar dit kan uitgebreid worden met een microSD-kaart.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Triple-camera

De achterkant van de smartphone is bedekt met 3D-glas en heeft in het midden een vingerafdrukscanner. Bij dit model is dus niet gekozen voor een in-display vingerafdrukscanner, zoals de Huawei P30 en P30 Pro dat wel krijgen. Linksboven aan de achterkant is een triple-camera geplaatst, bestaande uit 24 MP, 8 MP en 2 MP sensors. De 24 megapixel sensor is de hoofdsensor met een diafragma van f/1.8. De 8 MP camera heeft een 120-graden ultragroothoeklens terwijl de 2 MP camera wordt gebruikt voor diepteschatting.

De Huawei Nova 4e wordt in China verkocht in de kleuren wit, zwart en blauw. Voor de P30 Lite worden dezelfde kleuren verwacht, hoewel deze een andere naam krijgen. De Lite-versie van de P30 wordt later deze maand verwacht, tijdens het evenement dat gepland staat voor 26 maart.