Huawei heeft vroegtijdig de Nova 3 als pre-order te koop gezet op de VMall website. Terwijl de smartphone tijdens een officieel evenement op 18 juli aan het publiek getoond zou worden lijkt het erop dat het Chinese bedrijf niet langer kon wachten. Door de vermelding op de VMall website is nu alles bekend over de smartphone. De nieuwe smartphone van Huawei draait op de Kirin 970 chipset met 6 GB RAM en 128GB opslagruimte. Het toestel is voorzien van een groot scherm en twee dual-camera’s.

Display en design

De Nova 3 lijkt qua design wat op de Huawei P20 Lite maar is iets groter. Het LCD scherm van de smartphone meet 6,3 inch en is voorzien van een Full HD+ resolutie en 19:9 aspect ratio. Uiteraard is ook dit scherm voorzien van de moderne inkeping zoals we dat tegenwoordig in bijna ieder toestel zien. Aan de achterkant bevindt zich een vingerafdrukscanner en een dual-camera. De dubbele camera aan de achterzijde bestaat uit 16 MP + 24 MP sensors. Aan de voorzijde is er ook een dual-camera te vinden met 24 MP + 2 MP sensors.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De batterijcapaciteit voor de Nova 3 blijft steken op 3.650 mAh welke snel opgeladen kan worden met de Super Charge feature van Huawei zelf. Verder is bekend dat het toestel op Android 8.1 draait met daaroverheen de EMUI 8.2 schil. Bovendien beschikt de Nova 3 ook over de GPU Turbo feature en ook kunnen gebruikers kennis maken met 3D Qmoji, een eigen versie van de populaire emoji’s. De afmetingen van de smartphone zijn 157 x 73.7 x 7.3 mm bij een totaal gewicht van 166 gram.

Hoewel de prijs niet getoond wordt is nu wel bekend dat de Nova 3 verkocht gaat worden in vier kleuren: Nebula Purple, Black, Aqua Blue en Primrose Gold. De Huawei Nova 2 was niet volop verkrijgbaar in Nederland. De vraag blijft of de Nova 3 wel in Nederland beschikbaar zal zijn. Daar horen we waarschijnlijk meer over tijdens de officiële presentatie van de nieuwe Huawei smartphone. De Huawei Nova 3 wordt officieel pas onthuld op 18 juli.