Het is bevestigd; een nieuwe tablet van Huawei komt eraan met de naam Mediapad M5. Dit blijkt uit een recente certificatie die de tablet ontvangen heeft van de Bluetooth SIG. Eerder deze week ontdekten we de opvolger van de Mediapad M3 al maar nu blijkt dat het toestel geen Mediapad M4 maar M5 gaat heten. De reden? Het getal 4 brengt ongeluk in China, wat voor het Chinese Huawei waarschijnlijk reden is om het volgende model geen M4 maar M5 te noemen.

Huawei Mediapad M5

Een toestel met de modelnummers SHT-W09 en SHT-AL09 heeft vandaag de Bluetooth certificatie ontvangen. Het display van de nieuwe Mediapad tablet heeft met 8.4 inch dezelfde grootte als het scherm van de Mediapad M3. De resolutie is ook hetzelfde gebleven met 2560 bij 1600 pixels, zo bleek eerder uit een UAprof document. De Bluetooth certificatie van vandaag vertelt ons verder dat het toestel ondersteuning biedt voor Bluetooth 4.2. Verder draait het toestel op Android 8.0, één van de laatste versies van het Google besturingssysteem. De voorganger, de Mediapad M3, werd geleverd met Android 6.0 Marsmallow dat later geüpdatet werd naar Android 7.0.

Kirin 960 chipset

De Mediapad M5 beschikt niet over de recente HiSilicon Kirin 970 chipset maar over de Kirin 960 Octa-core processor. De high-end Mediapad M3 tablet van 2016 beschikt over de 950 chipset. Eerder voorspelden we al dat misschien niet de nieuwste chipset gebruikt zou worden en dat blijkt nu ook uit de certificatie. De Kirin 960 is een cpu die beschikt over acht kernen, met vier 2,4GHz ARM Cortex-A73-kernen en vier minder krachtige 1,8GHz Cortex-A53-kernen. Onder andere de Huawei Mate 9 is met deze chipset uitgerust.

De Bluetooth certificatie is één van de keuringen die tablets en smartphones ondergaan voor het op de markt gebracht wordt. Meestal betekent dit dat het toestel binnen korte tijd gepresenteerd gaat worden. Wanneer dit gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend. Huawei heeft de tablet nog niet officieel gepresenteerd. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voor we meer weten. Begin januari 2018 wordt het jaarlijkse CES event gehouden waar de nieuwe tablet mogelijk onthuld gaat worden.

mediapad-m5

Bron: Bluetooth