De Huawei MediaPad M3 is vorig jaar tegelijk met de Huawei Nova tijdens het IFA event in september gepresenteerd. De high-end tablet draait op Android 6.0 Marshmallow en beschikt over een display van 8.4 inch groot met 2560 bij 1600 pixels. Inmiddels is de Huawei Nova al opgevolgd door de Nova 2 maar dat kunnen we niet zeggen van de MediaPad M3. Uit nieuwe informatie blijkt echter dat er getest wordt met de opvolger van de MediaPad M3, zo blijkt een UAprof document op de website van Huawei.

MediaPad M4

Een UAprof bestand beschrijft de specificaties van een apparaat waaronder de modelnaam, multimedia mogelijkheden en de resolutie. In deze bestanden is een onbekend Huawei toestel ontdekt met de modelnummers SHT-AL09 en SHT-W09. De informatie in het bestand vertelt ons dat er een nieuw Huawei toestel aankomt met het modelnummer SHT-AL09 dat over de 2560 bij 1600 pixels resolutie beschikt. Door deze resolutie ligt het voor de hand dat het om de opvolger van de MediaPad M3 gaat, waarschijnlijk de MediaPad M4. In het document is namelijk ook te lezen dat het apparaat op Android 8.0 draait, één van de laatste versies van het Google besturingssysteem.

HiSilicon Kirin 970 chipset

De MediaPad M3 draait op de wat verouderde HiSilicon Kirin 950 chipset. Deze werd onder andere ook gebruikt in de Huawei Mate 8 en Honor V8 modellen. Inmiddels zijn we al een ruim een jaar verder en is deze chipset opgevolgd door de Kirin 960 en 970 chipset. Deze laatste is bijvoorbeeld te vinden in de nieuwe Mate 10 Pro. Het is dan ook de verwachting dat de MediaPad M4 door deze nieuwe chipset aangedreven wordt.

De Huawei MediaPad M3 ging ten tijde van de introductie over de toonbank voor 349 euro en is verkrijgbaar met Wifi en LTE. Op dit moment heeft Huawei zelf nog niets losgelaten over de MediaPad M4. Of en wanneer de nieuwe tablet gepresenteerd wordt is nog onbekend.

SHT-AL09

Bron: Huawei 1 2