Vorige week bleek dat Huawei niet de Mate 20 gaat voorzien van het 6.9 inch display maar een Honor smartphone. Door een gelekte foto van een doos werd onthuld dat de display panelen bedoeld waren voor een Honor smartphone met de codenaam Ravel. Het toeval wil dat niet lang daarvoor een Huawei smartphone met het modelnummer RVL-AL09 gekeurd werd door een Chinese instantie. De gelijkenissen tussen de twee modelnamen doet vermoeden dat het om de Note 10 gaat. Dit toestel met het modelnummer RVL-AL09 is vandaag wederom gespot, deze keer bij de benchmarking website Geekbench.

Benchmark

Uit de benchmark van vandaag valt op te maken dat het toestel voorzien is van 6GB RAM en dat het door de HiSilicon Kirin 970 chipset aangedreven wordt. Deze combinatie van werkgeheugen en chipset is gelijk aan dat van de Huawei P20 Pro. De benchmark van vandaag komt overeen met eerder geruchten waardoor het voor de hand ligt dat het geteste toestel met modelnummer RVL-AL09 de Honor Note 10 is. Met een score van 6818 in de multi-core benchmark en 1901 in de single-core zijn de prestaties vrijwel hetzelfde als de scores van de Huawei P20 Pro. Uit de benchmark blijkt verder dat het toestel op een recente Android versie draait, Android 8.1 om precies te zijn.

De benchmark van vandaag is niet het enige teken van leven van de forse smartphone. Op Weibo is namelijk een teaser van de smartphone geplaatst waarin de Note 10 naam bevestigd wordt. De laatste Honor Note is in 2016 uitgebracht waarna de Note 9 afgelopen jaar overgeslagen is. Bovendien sprak de president van Honor recent in een Weibo post over een grotere versie van de Honor 10. De Honor president zou het toestel al een tijdje gebruiken.

rvl-l09

Bron: GeekbenchWeibo