Huawei is hard aan het werk om de nieuwste Mate modellen klaar te stomen voor de introductie. Hoewel deze introductie nog een tweetal maanden op zich laat wachten is nu de eerste van de drie Mate modellen gespot bij het Chinese TENAA. Vandaag is niet alleen het design van de Mate 20 Lite bekend geworden maar ook toont de vermelding de volledige specificaties. De Mate 20 Lite heeft een groot scherm, een grote batterijcapaciteit en de nieuwe Kirin 710 chipset.

Specificaties Mate 20 Lite

Met het modelnummer SNE-AL00 en de codenaam Sydney heeft Huawei het eerste model al klaarliggen voor de globale introductie. De Huawei Mate 20 Lite beschikt over een aardig groot scherm met een formaat van 6.3 inch. Dit forse scherm heeft een resolutie van 2340 x 1080 pixels wat neerkomt op een beeldverhouding van 19.5:9. Zoals verwacht lijkt het erop dat de Mate 20 Lite voorzien is van een notch, de inkeping aan de bovenkant van het scherm. De totale afmetingen van de smartphone zijn 158.3 x 75.3 x 7.6mm bij een gewicht van 172 gram.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De naam van de chipset wordt niet vermeld maar aan specs te zien gaat het om de Kirin 710. Deze chipset wordt intern door Huawei gemaakt en bestaat uit een octa-core 2.2 GHz processor. De chipset wordt bijgestaan door 6GB RAM en 64GB opslagruimte. De dubbele camera aan de achterkant heeft 20 MP + 2 MP camera’s en ook is er een dubbele camera aan de voorzijde. Deze frontcamera bestaat uit een 24 MP + 2 MP combinatie. Verder heeft de smartphone een aardig grote batterijcapaciteit met 3650 mAh.

Gezien de specificaties heeft de Mate 20 Lite veel weg van de eerder gepresenteerde Huawei P Smart Plus. Er wordt echter gesproken over een in-display vingerafdrukscanner voor de Mate modellen. Zo zou het mogelijk kunnen zijn dat de Mate 20 Lite voorzien is van een dergelijke scanner onder het display. Of dat zo is zal nog moeten blijken. Uit de firmware van de Mate 20 Pro is al wel opgemaakt dat er sprake zal zijn van een in-display vingerafdrukscanner. De Mate 20 Lite wordt tegelijk met de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro verwacht.

Bron: TENAA