Het duurt nog even voordat de Huawei Mate 20 gepresenteerd wordt maar inmiddels zijn de eerste details van de smartphone al naar boven gekomen. Dankzij de firmware van de smartphone is nu bekend geworden dat het toestel voorzien gaat worden van de Kirin 980 chipset, 4200 mAh batterij en ondersteuning biedt voor draadloos opladen. De Mate 20 Pro zou zelfs uitgerust worden met een in-display vingerafdrukscanner.

Display

De firmware is een bron van informatie geweest als het aankomt op de details die erin te vinden zijn. Ten eerste is de grootte van het display bekend geworden. Het display van de Mate 20 heeft een grootte van 6.3 inch waarbij nog niet bekend is of er een notch aanwezig zal zijn. Ter vergelijking, de Mate 10 heeft een scherm van “slechts” 5.9 inch groot.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Kirin 980

De Mate 20 zou het eerste Huawei-vlaggenschip zijn met de HiSilicon Kirin 980 CPU. Deze chipset wordt verwacht maar is op dit moment nog niet officieel gepresenteerd. Gebouwd op het 7nm proces is dit een chipset waar de Chinese fabrikant van smartphone op rekent voor het komende jaar. Van de chipset wordt een hoge energie-efficiëntie verwacht en een maximale kloksnelheid van 2,8 GHz. Dit zou een aanzienlijke verbetering in de prestaties moeten opleveren. De chipset wordt bijgestaan door 6GB RAM en 128GB opslagruimte.

Batterij

De nieuwe Mate van Huawei krijgt volgens de firmware een behoorlijk grote batterij met 4200 mAh capaciteit. Dit is op dit moment een forse batterij in vergelijking met de huidige vlaggenschip modellen. Alleen de nog onaangekondigde Note 9 van Samsung komt in de buurt met een verwachte capaciteit van 4000 mAh. De batterij van de Mate 20 is bovendien draadloos op te laden. Dit betekent vrijwel zeker dat deze smartphone voorzien gaat worden van een glazen achterzijde.

Door de trademarks die Huawei eerder aangevraagd heeft was het al bekend dat er geen sprake gaat zijn van een Mate 11. De Chinese fabrikant heeft onlangs de namen Mate 20 t/m 90 vastgelegd. Deze aanvragen duiden op een naamsverandering in de tientallen. Op dit moment is het nog onbekend wanneer de smartphone gepresenteerd gaat worden. Uitgaande van het gebruikelijke schema zou een release in oktober voor de hand liggen.

Bron: XDA