De Huawei P20 en P20 Pro naderen de introductie. Met nog precies een week te gaan is er nog maar weinig wat we niet weten over de twee onaangekondigde modellen. Nadat eerder deze week de P20 Lite officieel op de markt gebracht is hoeven we alleen nog maar officieel kennis te maken met de P20 en P20 Pro. Van deze twee modellen is de P20 Pro de duurste variant met de beste specificaties. Vandaag heeft deze smartphone de eerste benchmark bij Geekbench doorstaan waardoor we een beeld krijgen van de prestaties.

Benchmark Huawei P20 Pro

De Huawei P20 Pro is vandaag getest bij de benchmarking website. De smartphone draagt het modelnummer CLT-L29 en gezien dit modelnummer weten we dat het gaat om de Huawei P20 Pro. De letter CLT is de afkorting van Charlotte, de codenaam van de smartphone. Uit de benchmark blijkt dat de prestaties van de smartphone minder goed dan verwacht zijn. De recente benchmark van de P20 Pro toont een score van 6729 in de multi-core en 1928 in de single-core. In tegenstelling tot de benchmark van de P20 is de P20 Pro versie uitgerust met 6GB RAM. Voor de prestaties lijkt dit niet veel verschil te maken. De P20 behaalde scores van 6699 in de multi-core en 1878 in de single-core.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Met andere woorden, het verschil is minimaal tussen de twee versies. Zo levert de Huawei P20 Pro ongeveer dezelfde prestaties als de Huawei Mate 10 Pro, Nokia 8 Sirocco en Samsung Galaxy Note 8. De prestaties komen echter niet in de buurt van de recente Samsung Galaxy S9 of de iPhone X. Het is verder geen verassing maar in de benchmark komt naar voren dat de Huawei P20 Pro over 6GB RAM beschikt, de Kirin 970 octa-core processor en op Android 8.1 Oreo draait.

huawei clt-l29

Betere camera

Hoewel de prestaties misschien niet in de buurt komen van de directe concurrenten heeft de Huawei P20 Pro een uniek selling point. De Huawei P20 Pro is vooral op het gebied van camera’s goed uitgerust. Huawei overtreft zichzelf met een nieuwe triple camera opstelling met “5x hybride zoom” waarbij met een totale resolutie van 40 megapixels foto’s geschoten kunnen worden. De drie camera’s nemen beelden op met 12 MP, 20 MP en 2 MP waarbij het diafragma van de sensors varieert van f/1.6 en f/2.4. Bovendien kun je met deze camera video’s in super-slow-motion opnemen. Aan de voorkant is er ook nog een 24 MP frontcamera aanwezig.

De Huawei P20 en P20 Pro worden op 27 maart 2018 officieel aangekondigd. Op deze datum heeft het Chinese bedrijf een evenement ingepland in Parijs waar de smartphones onthuld gaan worden. De adviesprijzen van de vlaggenschip modellen zijn respectievelijk 679 euro en 899 euro. Op dezelfde dag kun je vervolgens al een pre-order plaatsen in Nederland. De verwachting is dat de toestellen midden april geleverd worden.

Bron: Geekbench