Honor presenteert de opvolger van de Honor 10 volgende maand. Het nieuwe vlaggenschipmodel voor 2019 wordt op 21 mei aangekondigd. Dat blijkt uit de uitnodigingen voor een persevenement dat het Chinese bedrijf vandaag heeft verstuurd. Niet alleen wordt de datum bevestigd, maar ook de naam van de Honor 20.

Honor 20

Het submerk van Huawei heeft vandaag persuitnodigingen verstuurd naar verschillende internationale media. Op de afbeelding van de uitnodiging wordt de datum in een formule getoond; met 21 mei als resultaat. Dit is de datum waarop het de Honor 20 gaat presenteren, een betaalbare smartphone met high-end specificaties. De formule bestaat bovendien uit een reeks 4’tjes, vermoedelijk een hint naar een van de features van de smartphone. Het dochterbedrijf van Huawei houdt bij de Honor 20 de kosten waarschijnlijk weer goed onder controle. Hoewel dit niet in de uitnodiging naar voren komt ligt de adviesprijs van de Honor 20 waarschijnlijk onder de 500 euro. Het vlaggenschip model van vorig jaar, de Honor 10, ging over de toonbank voor 399 euro.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Specificaties

Zoals gebruikelijk heeft Honor zelf niets prijsgegeven over de specificaties van de smartphone. Verwacht wordt dat het over de Kirin 980-chipset beschikt dat ondersteund wordt door 6 of 8GB RAM. Wat dat betreft zijn de specifcaties niet veel anders dan de Huawei P30: het topmodel van Huawei. Daarbij wordt ook 128GB opslagruimte verwacht en een grotere batterij. Hoeveel mAh de Honor 20 krijgt is nog niet bekend, maar het zal in ieder geval meer zijn dan de Honor 10.

Wat we wel weten is dat er ook een sterkere versie op de markt komt, genaamd Honor 20 Pro. Zoals de naam doet vermoeden is dit een nog krachtiger model van de Honor 20. Maar van dit model ontbreekt het nog aan details. Mogelijk dat een van de Honor 20-modellen met een quad-camera wordt uitgerust, uitgaande van de 4’tjes in de formule. Dit is echter slechts gissen op dit moment. Volgende maand weten we het allemaal zeker, als de nieuwe modellen het daglicht gaan zien.