Honor heeft pas over een maand de introductie van de Honor 10 in de planning staan maar inmiddels zijn alle specificaties al bekend geworden. Het submerk van Huawei heeft de smartphone laten keuren door TENAA, de keuringsinstantie van China, zodat het toestel gereed is om op de markt te verschijnen. Door deze keuring zijn nu de volledige specificaties bevestigd. De opvolger van de Honor 9 beschikt over de Kirin 970 chipset, 4 of 6GB werkgeheugen en 64 of 128GB opslagruimte.

Honor 10 specs

Niet lang geleden kwamen we de eerste certificaties van de Honor 10 al tegen en inmiddels is de smartphone al op meer plekken gekeurd. De recente keuring bij TENAA heeft echter alle details over de specs van de Honor 10 vrijgegeven. Het nieuwe toestel heeft afmetingen van 149.6 x 71.2 x 7.7 mm bij een gewicht van 153 gram. Het display heeft een grootte van 5.84 inch met een schermresolutie van 2280 x 1080 pixels, oftewel FullHD+. Deze ongebruikelijke 19:9 beeldverhouding is het resultaat van de notch, waardoor het scherm langer is geworden. Dit display is vergelijkbaar met dat van de Huawei P20 Lite. Zoals verwacht draait de smartphone op de meest recente versie van Android, versie 8.1. Onder de motorkap is er een 3320 mAh batterij en de rekenkracht wordt voorzien door de Kirin 970 processor. Verder komt uit de certificatie naar voren dat het toestel verkrijgbaar zal zijn met 4 of 6GB werkgeheugen en 64 of 128GB opslagruimte.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

In Nederland zijn de toestellen van Honor jammer genoeg niet volop te koop. Het Chinese dochterbedrijf van Huawei is namelijk tijdelijk uit ons land teruggetrokken. Op dit moment is het nog onbekend wanneer de Honor smartphones weer voor Nederlanders te koop zullen zijn. Eerder werd gezegd dat de producten van het bedrijf begin 2018 weer te koop zouden zijn via de nieuwe webshop maar dat is tot op heden nog niet het geval geweest. De Honor 10 wordt op 15 mei in Londen officieel gepresenteerd.

Bron: TENAA
Via: /Leaks