Met de hashtag #ExpectMore laat Juho Sarvikas van HMD Global weten dat er weer wat nieuwe Nokia smartphones onthuld gaan worden. De CPO van het bedrijf achter Nokia heeft op Twitter laten weten dat er 5 december een persevenement is aangekondigd. Het evenement wordt gehouden in Dubai. Afgaande op de teaser van de CPO is het mogelijk dat er drie modellen gepresenteerd gaan worden, maar het ligt voor de hand dat het slechts één model zal zijn; de Nokia 8.1. De teaser toont drie smartphones, maar niet duidelijk is of het om één model gaat of meerdere modellen.

Drie modellen

Als HMD Global niet één model gaat onthullen maar drie nieuwe modellen dan gaat het vermoedelijk niet alleen om de Nokia 8.1 maar ook om de Nokia 2.1 Plus en de langverwachte Nokia 9 of 10 met de penta-camera. Mocht dit laatste toestel gepresenteerd worden dan is het een verrassing voor iedereen. Voor dit model zou men eerder een eigen presentatiemoment inplannen. Niemand weet het op dit moment zeker, behalve de insiders binnen het bedrijf.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Nokia 8.1

De Nokia 8.1 was lange tijd niet aan de orde maar onlangs werd de telefoon gespot in een benchmark. Terwijl niemand dit model verwachtte verscheen opeens de 8.1 naam in de database van de benchmarkwebsite. Volgens de benchmark is de Nokia 8.1 uitgerust met de redelijk nieuwe Snapdragon 710 processor en 4GB RAM. Deze combinatie wijkt af van de Nokia 8 Sirocco aangezien deze over betere en krachtigere onderdelen beschikt. De vraag is dus of de Nokia 8.1 überhaupt als een opvolger van de eerdere Nokia 8 modellen gezien kan worden.

De Nokia 8.1 zou volgens de geruchten binnenkort officieel worden en zal waarschijnlijk aangekondigd worden tijdens het evenement in Dubai. Onlangs heeft HMD Global al de Nokia 7.1 op de markt gebracht. Of meer modellen onthuld gaan worden is dus nog niet bekend. Op 5 december weten we pas zeker welke nieuwe modellen daadwerkelijk in de schappen van de winkels komen te liggen.