BlackBerry is terug met een nieuwe maar vooral klassieke telefoon met QWERTY-toetsenbord. Niet verrassend is de KEY2 naam van de smartphone afgeleid van de KEYone voorganger. Met de titel “re-imagination of an icon” is het toestel gisteravond gelanceerd tijdens een evenement dat in New York plaatsvond. De nieuwe telefoon beschikt over een aantal belangrijke upgrades waarvan het merk zegt dat vorige klanten deze graag zouden willen. In dit opzicht is het toestel vergelijkbaar met de KEYone, alleen dan met de nodige upgrades en updates om het beter te maken.

Wat kun je verwachten?

De belangrijkste veranderingen zijn in het ontwerp te vinden. Het toetsenbord is nu mat afgewerkt en 20% groter, waardoor het makkelijker is om te typen. Er is nu ook een sneltoets aanwezig waarmee je snelkoppelingen naar apps kunt opnemen of favoriete contacten bellen. Volgens de maker van de telefoon, het Chinese TCL, is de sneltoets de grootste verandering. De telefoon heeft ook een nieuwe, robuustere metalen rand. De camera aan de achterkant is versterkt tot een 12 MP dual-sensor. Met de dubbele camera kun je de bekende bokeh-effecten realiseren die je misschien al eens gezien hebt bij dual-camera smartphones. Voor portretfoto’s is dit een must anno 2018.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Specificaties

Het 4,5-inch scherm heeft een resolutie van 1620 x 1080 pixels met een 3:2 aspect ratio. Het is wat anders dan de 18:9 schermen die populair zijn maar als je vaker een BlackBerry hebt gehad dan raak je er snel aan gewend. Achter het scherm zit een middenklasser als chipset, de Snapdragon 660 om precies te zijn, dat gekoppeld wordt aan 6GB RAM. Verder draait de smartphone op Android 8.1 waarbij de aandacht wordt gelegd op beveiliging. BlackBerry heeft belooft om maandelijkse updates uit te brengen om de smartphone zo snel mogelijk te kunnen updaten. Verder is er een beveiligingslaag die in de hardware geïnjecteerd en kan de DTEK-app weer gebruikt worden. Wat veel gebruikers waarderen is dat er wederom een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig is.

De BlackBerry Key2 prijzen beginnen bij 649 euro voor een los toestel. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. De verkoop in Nederland begint in juli.