HMD Global heeft de Nokia-merknaam nieuw leven ingeblazen. Het Finse bedrijf heeft de exclusieve rechten op de merknaam en daar maakt men gretig gebruik van. Nokia heeft een wederopstanding meegemaakt door de introductie van de Nokia 3, 5 en 6. Vervolgens werd iedereen verrast door de presentatie van de de nostalgische Nokia 3310 waarna ook de Nokia 2, 7 en 8 uitgebracht werden. De line-up van vorig jaar wordt in 2018 vernieuwd met de 2nd gen Nokia 6 als voorbeeld. Dat is echter niet het enige model dat een upgrade heeft gekregen. Op korte termijn wordt wederom een upgrade verwacht met de naam Nokia 8 Sirocco. Afgelopen week kwamen we de eerste certificatie van de Nokia 8 Sirocco tegen en nu hebben we ook de eerste benchmark te pakken.

Benchmark levert bevestiging

Op 17 januari 2018 is een toestel met de naam HMD Global Nokia 8 Sirocco getest bij de benchmarking website Geekbench. Met een score van 1923 in de single-core score en 6610 score voor de multi-core is er niets te klagen over de prestaties van het toestel. Het is de eerste keer dat de Sirocco smartphone in een benchmark verschenen is onder deze naam. Uit de benchmark komt verder naar voren dat het toestel over 6GB werkgeheugen beschikt, wordt aangedreven door de krachtige Snapdragon 835 chipset en op Android 8.0 Oreo draait. Dit is volledig in lijn met de verwachte specificaties van dit toestel.

Als gevolg van een keuring bij de FCC, waarbij veel specs tevoorschijn kwamen, dacht iedereen dat dit de Nokia 9 was maar dat bleek niet het geval. Het is een nieuwe versie van de Nokia 8 met de toevoeging Sirocco aan de naam.
De smartphone draagt het modelnummer TA-1005, zo bleek uit deze keuring. Wat we nu verder weten over de Nokia 8 Sirocco is dat het een 5.5 inch OLED scherm heeft, Snapdragon 835 chipset, 6GB RAM, 3250 mAh batterij, 13 + 12 megapixel dual-camera, 5 megapixel dual-frontcamera en 128GB opslagruimte.

We hoeven niet meer lang te wachten op de officiële informatie. De Finse fabrikant heeft al aangegeven dat het een nieuwe line-up gaat introduceren tijdens het MWC 2018. De Nokia 8 Sirocco die één van de modellen die verwacht worden maar er wordt ook gesproken over de internationale Nokia 6, Nokia 7 en Nokia 7 Plus. Wat HMD Global precies voor ons in petto heeft zullen we snel weten. Het jaarlijkse Mobile World Congress gaat eind deze maand van start.

sirocco

Bron: Geekbench