Nokia is terug van weggeweest en dat is goed te merken. Het Finse HMD Global, dat onder de merknaam Nokia werkt, heeft de afgelopen twee jaren een reeks betaalbare smartphones uitgebracht maar ook dit jaar wordt er veel van de fabrikant verwacht. Eén van de nieuwe modellen die verwacht worden is een 2018 versie van de Nokia 8. Het lijkt erop dat deze smartphone Nokia 8 Sirocco gaat heten, zo blijkt uit verschillende bronnen.

Nokia 8 Sirocco

Eerder deze maand ontdekte men bij NokiaMob nieuwe informatie in een update van de camera app. Een detail dat tevoorschijn kwam tijdens het napluizen is het Nokia 8 Sirocco logo. Mogelijk dat dit één van de varianten van de 2018 versie van de Nokia 8 wordt. Deze naam is nu ook opgedoken is de database van de Thaise keuringsdienst. In de database wordt de Nokia 8 Sirocco aangeduid met het modelnummer TA-1005. Eerder werd gedacht dat dit de Nokia 9 zou zijn maar dat blijkt niet het geval te zijn. Het is een nieuwe variant van de Nokia 8.

nokia 8 sirocco

TA-1005

De Nokia 8 Sirocco met het modelnummer TA-1005 werd eerder gekeurd door de FCC waardoor enkele informatie naar voren kwam. Zo bleek uit de documenten dat het toestel de naam Avatar draagt. Het toestel heeft verder een 5.5 inch OLED display, Snapdragon 835 chipset, 3250 mAh batterij, 13 + 12 megapixel dual-camera, 5 megapixel frontcamera en 128GB opslagruimte. Deze variant is ook eerder opgedoken in de Geekbench database onder de naam Avatar waarin bekend werd dat het voorzien is van 6GB werkgeheugen.

Met het Mobile World Congress om de hoek hoeven we niet lang te wachten tot we meer weten. Juho Sarvikas, CPO bij HMD Global, liet eerder weten dat het bedrijf druk bezig is met de organisatie rondom het MWC 2018. De verwachting is dat het Finse bedrijf meerdere nieuwe modellen gaat introduceren waaronder deze versie van de Nokia 8, de Nokia 4, Nokia 7 Plus en mogelijk een nieuwe feature phone.

Bron: nbtc.go.th