Oppo is in Nederland nog niet zo bekend maar sinds dit jaar zijn de smartphones eindelijk ook in ons land verkrijgbaar. Iedereen heeft kennis mogen maken met de Oppo Find X maar ook in het goedkopere segment is er bijvoorbeeld de Oppo A3. Zoals het er naar uitziet wordt er binnenkort wederom een smartphone toegevoegd aan dit toch al ruime assortiment, de Oppo A7. Eerder dook de smartphone al op bij TENAA waardoor veel specificaties bekend werden en nu is dan ook het volledige ontwerp gelekt. Dit is de Oppo A7 in het goud:

Oppo A7 design

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Specificaties

De nieuwe OPPO smartphone met de modelnummers PBFM00 en PBFT00 doken eerder op bij de Chinese keuringsinstantie TENAA met de volledige specificaties. Doordat deze modellen ook bij de Bluetooth keuring voorbij zijn gekomen werd duidelijk dat het de Oppo A7 naam draagt. De smartphone is ook door China Telecom bevestigd waardoor de specificaties bekrachtigd worden inclusief een in-display vingerafdrukscanner. De afmetingen van de Oppo A7 zijn 155.9 × 75.4 × 8.1 bij een gewicht van 158 gram.

Display en camera’s

De OPPO A7 is uitgerust met een 6.2 inch scherm dat ondersteuning biedt voor een HD+ resolutie van 720 x 1520 pixels. Het display met waterdruppel-notch, zoals ook in de Huawei Mate 20, heeft een beeldverhouding van 19: 9. De inkeping in waterdruppelvorm maakt de ruimte voor een frontcamera met 16 megapixels. Aan de achterzijde van de smartphone is een horizontaal uitgelijnde 13 + 2 megapixel dual-camera te vinden.

Chipset en werkgeheugen

Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 450 chipset, een budget octa-core processor met 1.8 GHz kloksnelheid. De chipset van de Oppo A7 wordt bijgestaan door 4GB RAM en het heeft een opslagcapaciteit van 64 GB. De opslagcapaciteit kan tot maximaal 256GB worden uitgebreid met een microSD kaart. Standaard wordt het toestel geleverd met Android 8.1 Oreo. De vingerafdrukscanner is aan de achterzijde te vinden, de 3.5mm koptelefooningang onderop en er is een batterij van 4.230 mAh. Door de keuring bij TENAA was al bekend dat er een roze en blauwe kleur zal zijn maar nu is dus ook een gouden versie bevestigd. De smartphone wordt verkocht voor om en nabij 200 euro.

Met een voortdurende stroom mid-range smartphones die voor een betaalbare prijs worden verkocht is Oppo een aantrekkelijke aanbieder voor de Nederlandse markt. Of de Oppo A7 ook in Nederland verkocht gaat worden is nog onbekend evenals een adviesprijs.