Als een van de weinige fabrikanten heeft Apple in 2019 nog geen nieuw smartphonemodel geïntroduceerd. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien Apple dit altijd aan het einde van de zomer doet. En nu deze zomer dichterbij komt, komen we steeds meer te weten over het ontwerp van de 2019-iPhone modellen. Het vlaggenschipmodel voor dit jaar, voor het gemak genaamd iPhone XI, is de opvolger van de iPhone XS. Dankzij de doorgaans betrouwbare Twitter-gebruiker @Onleaks is nu het gehele ontwerp van dit model gelekt. In samenwerking met Cashkaro is een 360-graden video gepubliceerd waarin de iPhone XI wordt getoond.

Triple-camera, in een aparte opstelling

De video toont ons dat Apple een ontwerp heeft gekozen waar veel kritiek op is geweest. Het ontwerp van de smartphone, en dan vooral de triple-camera, werd eerder namelijk ook al gelekt door @Onleaks en de reacties daarop waren niet mals. Er is aan de achterzijde een triple-camera geplaatst, maar in een vreemde esthetische opstelling. Alle drie sensors zijn gehuisvest in een enorme vierkante bult, zoals ook deze video laat zien. Het ontbreekt aan symmetrie terwijl ook de sensors niet lineair zijn uitgelijnd. Dit was voor veel Twitter-gebruikers reden om hun gal te spuwen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Er zijn twee verticaal uitgelijnde camera’s, vergelijkbaar met de iPhone XS, met een derde sensor ernaast. Deze is echter in het midden van de andere twee camerasensors geplaatst. Boven de derde camera is een LED-flitser te vinden en eronder is een microfoon aanwezig.

iPhone XS-design

De video toont bovendien dat de iPhone XI niet veel zal afwijken van de iPhone XS. Tenminste, van de voorkant gezien. Net als het model van vorig jaar krijgt de iPhone XI een 5.8-inch display en een inkeping aan de bovenzijde voor de frontcamera en sensors. De bezels en de inkeping zijn weliswaar verkleind, maar niet zozeer op te merken in het geheel. De totale afmetingen komen neer op circa 143.9 x 71.4 x 7.8mm (9mm inclusief de camerabult). Naast de iPhone XI worden twee andere modellen verwacht; de iPhone XI Max en een opvolger voor de iPhone XR. Apple presenteert de nieuwe iPhone-modellen hoogstwaarschijnlijk in september, de gebruikelijke maand voor de presentatie.