De ZTE Axon 7 was een prima toestel dat high-end specificaties voor een schappelijke prijs leverde. Je zou verwachten dat de opvolger Axon 8 zou gaan heten dat blijkt niet het geval te zijn. In de database van de Euraziatische Economische Unie is namelijk de Axon 9 gespot. Dit betekent dat de smartphone gekeurd is en binnenkort op de markt verwacht wordt. Niet alleen is de Axon 9 op komst maar ook een betere versie met de naam Axon 9 Pro. De twee smartphones zijn nog niet officieel door ZTE gepresenteerd. Wat het verschil tussen de ZTE Axon 9 en de Axon 9 Pro is moet nog blijken. Specificaties ontbreken op dit moment maar het is duidelijk dat de nieuwe ZTE smartphones op komst zijn.

Geen Axon 8

De Axon 9 wordt de verwachte opvolger van de Axon 7. Deze smartphone is in 2016 geïntroduceerd waarna het vervolgens stil bleef. In 2017 verwachtte iedereen de Axon 8 maar dit toestel heeft nooit het daglicht gezien. Waarschijnlijk heeft ZTE wel aan deze smartphone gewerkt maar uiteindelijk besloten om het model niet op de markt te brengen. Een andere theorie voor de naamgeving is dat de combinatie van Axon en 8 in de Chinese taal voor verwarring kan zorgen. Dit jaar kiest ZTE er wel voor om een nieuw Axon model te introduceren als opvolger voor de Axon 7. Twee andere onaangekondigde ZTE smartphones die ook gecertificeerd zijn dragen de namen Blade A7 en Blade A7 VITA. Ook van deze smartphones is op dit moment nog niets bekend.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Gelekte afbeeldingen

Twee maanden geleden doken een aantal afbeeldingen van de Axon 9 smartphone op. Deze renders werden gedeeld op Weibo inclusief een aantal specificaties van de smartphone. Jammer genoeg was dit een fanmade stukje Photoshop aangezien dit bewerkte afbeeldingen van de ZTE Blade MAX 3 waren. Dit betekent dat de specificaties van de Axon 9 op dit moment nog steeds onbekend zijn. Zodra we meer weten over de twee nieuwe ZTE smartphones dan lees je dat bij ons.

ZTE-AEA

Bron: Eaeunion