Xiaomi heeft zojuist een nieuwe smartphone gelanceerd: de Redmi Note 7S. Met een 48 megapixel camera is de uiterst betaalbare Redmi Note 7S een van de goedkoopste smartphones met deze hoge resolutie camera. En dat was ook het doel van Xiaomi, dat de smartphone vandaag in India heeft gepresenteerd.

Redmi Note 7S

De Xiaomi Redmi Note 7S wordt geleverd met een 6.3-inch Full HD+ display met een inkeping aan de bovenzijde voor de frontcamera. Dit is een 13 megapixel selfiecamera met ondersteuning voor AI portretmodus. Waar de Redmi Note 7S vooral mee uitblinkt is de hoofdcamera. Het toestel wordt namelijk geleverd met een 48 + 5 megapixel dual-camera met features zoals fase detectie autofocus, EIS en AI portretmodus: een vrij goede camera voor een smartphone in deze categorie.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De voor- en achterkant worden beschermd door Gorilla Glass 5 terwijl de smartphone aan de binnenzijde uitgerust is met de Qualcomm Snapdragon 660 processor. Het wordt geleverd in twee varianten: 3 GB RAM met 32 GB opslagruimte of met 4 GB RAM en 64 GB opslag. Verder heeft de Redmi Note 7S een 4.000 mAh-batterij met ondersteuning voor Type-C en Quick Charge 4.0. De vingerafdruksensor is aan de achterzijde te vinden maar ook beschikt het toestel over AI Face Unlock, dual-SIM, P2i spatbestendige coating en een IR-blaster.

Lage adviesprijs

Met een adviesprijs van circa 142 euro is de Redmi Note 7S een betaalbaar toestel. De Redmi Note 7S wordt geleverd in Onyx Black, Sapphire Blue en Ruby Red. Hoewel Xiaomi zelf al vrij goedkope smartphones maakt, met de Pocophone F1 als grote voorbeeld, is Redmi het submerk met nog goedkopere smartphones. Het submerk van Xiaomi is hierdoor vooral populair in landen waar de gemiddelde consument niet veel te besteden heeft. Of de Redmi Note 7S later in Nederland te koop wordt aangeboden is nog niet bekend.