Als één van de grote spelers in China heeft Xiaomi de middelen in huis om hoogwaardige smartphones op de markt te brengen voor een betaalbare prijs. Dit doet de Chinese fabrikant niet alleen onder eigen naam maar in de nabije toekomst ook onder de Redmi branding. Vandaag heeft Xiaomi de eerste telefoon onder naam van dit merk geïntroduceerd, de Redmi Note 7. De smartphone beschikt over de middenklasser Snapdragon 660 chipset, een 48 megapixel camera, 6.3 inch scherm en een behoorlijk grote batterij. Dit alles voor een omgerekende prijs nog geen 130 euro.

Specificaties

Voor een budgetmodel in deze prijsklasse is de Redmi Note 7 een geduchte concurrent van de hoogvliegers in deze categorie. Ten eerste heeft de Redmi Note 7 een 6.3 inch LCD-scherm inclusief waterdruppel inkeping voor de selfie-camera. Het glas bestaat uit Gorilla Glass en de resolutie ligt op 1080 x 2340 pixels (19.5:9 aspect ratio). Met deze schermgrootte komt de screen-to-body ratio van dit model op zo’n 84%, niet verkeerd voor een budgettoestel. De vingerafdrukscanner is overigens niet aan de voorkant te vinden, maar aan de achterzijde.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Snapdragon 660 chipset

Onder het display zit de Qualcomm Snapdragon 660 chipset verstopt. Dit is niet de nieuwste versie maar met 2,2 GHz kloksnelheid nog steeds snel genoeg om een budgetmodel van de nodige rekenkracht te voorzien. Er zijn drie geheugencombinaties voor de Redmi Note 7; 3GB RAM gekoppeld aan 32GB opslagruimte maar ook zijn er 4/64 GB en 6/64 GB versies. Er is ook ondersteuning voor een microSD kaart, Bluetooth 5.0 en USB Type-C connector. De batterij heeft een forse capaciteit van 4000 mAh wat ervoor moet zorgen dat het toestel voor een lange tijd meegaat zonder opladen. Als je dan wel moet opladen dan kan dit met de snelladen functie, Quick Charge 4.

48 + 5 Megapixel dual-camera

De hoofdcamera is duidelijk het verkoopargument waarmee Xiaomi het toestel interessant wil maken voor de consument. Dit is een 48 megapixel sensor, vermoedelijk afkomstig van Sony. Dankzij een filter worden vier pixels tot één pixel samengevoegd voor een betere fotokwaliteit. Er is verder een secundaire 5 megapixel camera met portretmodus. Aan de voorkant is de selfiecamera in de notch geplaatst. Deze beschikt over een resolutie van 13 megapixel.

Al met al is de Redmi Note 7 een budgetmodel met betere specificaties die gebruikelijk zijn in deze prijsklasse. De goedkoopste variant wordt verkocht voor 999 Yuan, omgerekend ongeveer 130 euro. Er is nog niets bekend over een introductie in Europa.