Terwijl iedereen weet hoe Whatsapp op de smartphone werkt is het voor velen nog onbekend dat het op de tablet en telefoon tegelijk gebruikt kan worden. Dat is handig voor als je toch al op de tablet zit en sneller wilt chatten. Met de tablet kun je immers sneller typen dan op de smartphone. Net zoals met een tablet kun je ook op een computer of laptop Whatsapp openen en je berichten beantwoorden. Hoe je dat voor elkaar krijgt lees je hier.

WhatsApp op tablet

Om het voor iedereen nog makkelijker te maken om met elkaar te communiceren heeft WhatsApp een web versie ontwikkeld van de app. Deze versie kun je gebruiken in de internetbrowser. Het is dus niet een échte app zoals je gewend bent deze te gebruiken op de smartphone. WhatsApp Web is geen tweede account; je hebt simpelweg vanaf meerdere apparaten toegang tot dezelfde account. Dit komt doordat Whatsapp gekoppeld is aan je telefoonnummer. Aangezien je simkaart al in je smartphone zit kun je deze niet tegelijkertijd in de tablet plaatsen (als er al een simkaart in kan).

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Synchronisatie

Het voordeel van de web versie van Whatsapp is dat je deze tegelijk met de smartphone app kunt gebruiken. Alle berichten die je ontvangt en verstuurd worden gesynchroniseerd tussen de tablet en smartphone waardoor je de berichten op beide apparaten ontvangt en kunt bekijken. Verstuur een bericht op de smartphone en deze wordt automatisch getoond op de tablet. Bekijk het antwoord op de tablet en reageer vanaf je smartphone. Alle acties die je uitvoert worden direct gedeeld met de web versie.

Vereisten Whatsapp Web

Om gebruik te kunnen maken van Whatsapp moet je aan de volgende vereisten voldoen:

 • Actieve WhatsApp-account op je telefoon.
 • Werkende internetverbinding op je tablet.
 • De laatste versie van Chrome, Firefox, Opera, Safari of Edge als internetbrowser op je tablet.

Beginnen met WhatsApp Web

 1. Ga op de tablet naar whatsapp.com.
 2. Open WhatsApp op je smartphone.
  • Op Android: navigeer naar Chats-scherm> Menu > WhatsApp Web.
  • Op Windows Phone: navigeer naar Menu > WhatsApp Web.
  • Op iPhone: navigeer naar Instellingen > WhatsApp Web.
 3. Scan met de smartphone de QR-code die op de tablet getoond wordt.

Zodra de koppeling gelegd is kun je gebruik maken van Whatsapp op de tablet tegelijk met de smartphone app. Als je op je telefoon naar WhatsApp Web gaat dan kun je de ingelogde apparaten zien. Het is daar ook mogelijk om een WhatsApp Web-sessie af te melden.