Vorig jaar was het de LG G6 die hoge ogen gooide maar jammer genoeg niet het succes werd waar men bij het bedrijf op had gehoopt. Als één van de eerste smartphone met een 18:9 beeldverhouding en voorkantvullend scherm was de LG G6 een bijzondere telefoon. Het enige probleem was de Snapdragon 821 chipset, dat op dat moment niet de nieuwste chipset was. Daar komt met de volgende smartphone in deze lijn verandering in aangezien dit model de allerlaatste Snapdragon chipset krijgt. Het toestel heet waarschijnlijk geen LG G7 maar het kan wel gezien worden als de opvolger van de LG G6.

Verwachtingen

Volgens Evan Blass draagt het toestel de naam Judy en beschikt het over een 6.1 inch FullVision display met 18:9 beeldverhouding. Dit scherm bestaat uit een MLCD+ paneel dat minder energie verbruikt dan het standaard IPS LCD. In vergelijking met de LG G6 is het formaat 0.4 inch groter. De volgende LG telefoon wordt aangedreven door de Snapdragon 845 chipset en 4GB RAM. Aan interne opslagruimte is er plek voor 64GB aan data. Op het gebied van de camera is er wederom een dual-camera aan de achterzijde aanwezig. Deze sensors hebben beiden 16 megapixels en een diafragma van f/1.6. Bovendien is het toestel wederom water- en stofbestendig met de IP68 certificatie. Verder krijgt het toestel ondersteuning voor draadloos opladen en stereospeakers.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Het was in eerste instantie de verwachting dat de LG G7 dit jaar tijdens het MWC gepresenteerd zou worden maar dat gaat niet gebeuren. De Zuid-Koreaanse fabrikant laat dit jaar wat langer op zich wachten en introduceert de smartphone pas later in het jaar, mogelijk rond het begin van de zomer. Deze latere introductie voorkomt dat het de concurrentie aan moet gaan met de Galaxy S9 van Samsung en mogelijk ook de P20 van Huawei.

Bron: VentureBeat