Later deze week introduceert Vivo het nieuwe merk IQOO; een submerk waarmee Vivo onder een andere naam smartphones zal uitbrengen. De eerste smartphone van dit submerk wordt overmorgen gepresenteerd en het lijkt erop dat het een uiterst krachtige smartphone wordt. Dankzij een recente keuring bij het Chinese TENAA zijn al een groot deel van de specificaties gelekt en nu is de smartphone ook gespot bij benchmarking website Geekbench.

VIVO IQOO benchmark

Een smartphone met het modelnummer V1824BA heeft de benchmark doorstaan met de Snapdragon 855 chipset, dat in de database vermeld wordt als ‘msmnile’, en 6GB RAM. Dit modelnummer wordt gekoppeld aan de nieuwe Vivo smartphone dat onder de IQOO naam verkocht gaat worden. Met een multi-core score van 11184 laat de benchmark zien dat het om een high-end smartphone gaat met uiterst goede prestaties. Dit is vergelijkbaar met de prestaties van de Snapdragon 855 versie van de nieuwe Samsung Galaxy S10. In combinatie met Android 9.0 is het in ieder geval een interessante smartphone. Kopers krijgen de keuze uit drie varianten die van elkaar afwijken op basis van het werkgeheugen. Er zijn RAM-opties met 6GB, 8GB of 12GB. Het 6GB model is vandaag dus in de benchmark verschenen, de 8GB en 12GB varianten doken al eerder op in de benchmarks.

De 6GB RAM versie heeft slechts 128 GB opslagruimte, terwijl 256 GB opslagruimte beschikbaar is voor de 8/12 GB varianten. Het is verder voorzien van een groot scherm van 6.41 inch en FullHD+ resolutie. De batterij heeft een capaciteit van 3920 mAh met ondersteuning voor 44W snelladen. Aan de achterkant is er een triple-camera met een combinatie van 13MP + 12MP + 2MP sensors. Zoals gebruikelijk zal de 2MP sensor gebruikt worden als dieptelens. Aan de voorkant is er een 12 megapixel camera.

vivo-1824BA