Triple play is de term voor telefonie, internet en televisie in één bundel. Je betaalt een vaste prijs per afgesproken termijn voor deze kosten. Jouw televisie en internet kunnen digitaal geleverd worden of via een ether. Triple play, ook wel alles-in-1 genoemd, is de meeste gevallen veruit de meest voordelige optie. Op deze manier heb je maar een factuur voor al deze standaardkosten in huis. Wat de voor- en nadelen van triple play zijn, lees je in dit artikel.

De voordelen van triple play

Waarom zou je kiezen voor een alles-in-1-pakket? Ten eerste is het gemak natuurlijk een goede reden. Je hoeft niet los van elkaar de beste aanbieder te zoeken voor televisie, internet en telefonie. Hierdoor bespaar je veel tijd aan het vergelijken van providers. Daarnaast is een triple play ook administratief erg handig. Je ontvangt één factuur voor deze drie kostenposten. Op deze manier heb je veel meer inzicht en overzicht in jouw uitgaven van vaste lasten.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het grootste voordeel is natuurlijk de prijs. Een alles-in-1-pakket is over het algemeen het voordeligst. Je geniet vaak van onbeperkte toegang en zo van een voordelige prijs. In veel gevallen is een triple play goedkoper dan wanneer je zelfs twee van de drie abonnementen los zou betalen. Ook bieden aanbieders van deze pakketten veel acties en stunten ze met de prijzen. Wanneer je de acties in de gaten houdt, kun je erg voordelig genieten van alles-in-1. Het is ook aan te raden om de aanbieders  van alles-in-1-pakketten te vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd de beste prijs betaalt voor jouw triple play.

De nadelen van triple play

Het klinkt als muziek in de oren om een vaste prijs te betalen voor al jouw televisie, internet en telefoonkosten. Toch zijn er ook wat nadelen aan triple play. Als je alleen met je mobiele telefoon belt, en nooit met de huistelefoon, heb je vaak al weinig aan een triple play. Het kan dan zo zijn dat je dan met triple play niet goedkoper uit bent. Ditzelfde geldt natuurlijk voor wanneer jij weinig televisie kijkt of een onbeperkte internetbundel op jouw smartphone hebt. Het is daarom altijd goed om verschillende pakketten met elkaar te vergelijken, op basis van jouw gebruik.

Het hoogtepunt van alles-in-1-pakketten was in 2015. Sindsdien neemt het aantal gebruikers van alles-in-1-pakketten langzaam af. Hoe dat komt? Dit heeft te maken met het feit dat klanten graag zelf de internetsnelheid en het zenderpakket willen bepalen. Met een alles-in-1-pakket heb je hier minder vrijheid in. Een ander nadeel is dat wanneer een storing optreed, dit betekent dat zowel het internet, de telefoon en de tv eruit liggen.

Kies je voor een alles-in-1-pakket en ga je voor veel voordeel? Op kies je toch liever zelf de bundels uit? Een triple play is veruit de meest voordelige optie als je van zowel internet, tv als bellen gebruik maakt. Je hebt minder inspraak, maar wel maandelijks de laagste kosten.