Als we het hebben over een tablet, dan gaat het vaak over een iPad. Of je nu een iPad Mini hebt, een iPad Air, Pro of een normale iPad; geen enkele iPad is onoverwinnelijk. Een simpele val van de bank op de grond is soms al genoeg om vaarwel te mogen zeggen tegen je geliefde tablet. En daarom hebben zoveel mensen een hoes om de iPad te beschermen. Als je wat persoonlijkheid wilt toevoegen aan het minimalistische iPad-ontwerp en er tegelijkertijd voor wilt zorgen dat je iPad tijdens en na gebruik veilig is, dan is een sterke hoes alles wat je nodig hebt.

1. Kies het juiste materiaal

De iPad hoesjes en cases zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, waaronder siliconen, echt of nep leer, polyurethaan, rubber, thermoplastisch en nog meer verschillende materialen. Al deze keuzes maken het mogelijk om het juiste materiaal te vinden voor wat je met je iPad doet. Neem je de iPad geregeld mee naar buiten of spelen de kinderen ermee? Dan kan een robuuste, waterbestendige behuizing bijvoorbeeld handig zijn om schade te voorkomen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

2. Let op het gewicht

Gebruik je je iPad dagelijks tijdens het vervoer naar je werk? Dan is het gewicht van de hoes iets om rekening mee te houden. Als je de iPad geregeld bij je draagt dan wil je natuurlijk niet dat je je aan het gewicht gaat irriteren, en dat gebeurt al snel als je iPad hoesje te zwaar is. Want dan heb je niet alleen het gewicht van de iPad dat je continu moet dragen maar ook het extra gewicht van de case.

3. Overweeg een screenprotector

Sommige iPad hoesjes zijn standaard uitgerust met een screenprotector. En hoewel dit lang niet voor iedereen benodigd is, kan een screenprotector uitermate handig zijn als je een verleden hebt met barsten of diepe krassen in het scherm. Maar als je deze beschermers overweegt, probeer het eerst in de winkel te testen of controleer het online, om er zeker van te zijn dat je het scherm duidelijk kunt zien en dat het de aanrakingsmogelijkheden van de iPad niet verstoort.

4. Universeel? Controleer de diagonaal

Heb je een tablet waar geen specifieke cases of hoesjes voor te vinden zijn? Houdt er dan rekening mee dat zo’n universeel hoesje nooit helemaal is toegespitst op het ontwerp van je tablet. En misschien is je tablet wel iets te groot of de klein voor het hoesje waardoor het allemaal net niet perfect aansluit. Ga je dus voor een universeel hoesje? Controleer dan altijd de schermdiagonaal van je tablet en de volledige afmetingen om dit te vergelijken met de specificaties van het hoesje.

5. Kies voor meer dan bescherming

De meeste mensen kiezen voor een eenvoudig hoesje met een standaard back cover. Alleen de achterkant en zijkanten zijn beschermd, terwijl je het scherm op elk ogenblik kunt gebruiken. Maar achteraf komen deze mensen er vaak achter dat een ander hoesje misschien wel iets beter zou zijn geweest. Met de book cases kun je bijvoorbeeld de tablet-voorkant beschermen als je de tablet niet gebruikt en ook is de ingebouwde standaard enorm handig. En als je veel typt dan is een ingebouwd toetsenbord een pluspunt, waar sommige cases over beschikken. Zo is er meer dan alleen bescherming, de iPad hoes kan het gebruik van de tablet ook comfortabeler maken.