HTC heeft in 2018 de HTC U11 Eyes gepresenteerd maar het lijkt er niet op dat de HTC U12 op korte termijn geïntroduceerd wordt. Het nieuws van vandaag is dat HTC wel aan een budgetmodel werkt onder de codenaam Breeze, zo meldt de bekende tipgever Evan Blass. Deze heeft op Twitter de belangrijkste specificaties van de smartphone gelekt.

HTC Breeze

De Breeze smartphone van HTC is gezien de specificaties een smartphone in de budgetcategorie. Het toestel is uitgerust met een 5.5 inch display met daaronder een Mediatek chipset gekoppeld aan 2GB RAM. Als interne opslagruimte is er gekozen voor 16GB. Met dit toestel wil HTC een smartphone met 18:9 beeldverhouding introduceren voor een schappelijke prijs volgens Blass. De smartphone heeft verder een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een batterij met 2730 mAh capaciteit.

Op dit moment is er geen informatie over het design. Door de grootte van het display en de 18:9 beeldverhouding ligt het voor de hand dat het formaat ongeveer hetzelfde is als de HTC U11. De afmetingen van deze smartphone zijn 153.9 x 75.9 x 7.9 mm. Hoewel de naam Breeze als codenaam gebruikt wordt is de echte marketingnaam nog niet bekend.