Xiaomi is misschien niet de bekendste smartphonemaker in Nederland, maar op globaal niveau verscheept het elk jaar aardig wat exemplaren. Met een reeks betaalbare smartphones voor een schappelijke prijs heeft het een groot marktaandeel in de Aziatische landen verworven. Eén van de modelreeksen van Xiaomi die het goed doet is de Redmi-lijn, waarvan meerdere toestellen al in Nederland te koop zijn. Daar wordt binnenkort een nieuw model aan toegevoegd aangezien een nog onbekend model bij TENAA gespot is, de Chinese keuringsinstantie. Vermoedelijk gaat het om de Redmi 7 of Redmi 7 Pro. Dit zijn de afbeelding en specificaties van de verwachte Xiaomi smartphone.

Specificaties

De onaangekondigde Xiaomi smartphone met het modelnummer M1901F9T dook eerder al op bij TENAA maar dit onthulde niet alle specificaties. Nu zijn alle specificaties van de smartphone bekend geworden door een update bij de keuringsinstantie. Om te beginnen heeft de Xiaomi Redmi 7 afmetingen van 147.7 x 71.9 x 7.8 mm bij een gewicht van slechts 150 gram.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De smartphone is uitgerust met een 5.84 inch scherm dat ondersteuning biedt voor een FullHD+ resolutie van 2280×1080 pixels. Het display met waterdruppel-notch, heeft een beeldverhouding van 19:9. De inkeping in waterdruppelvorm maakt de ruimte voor een frontcamera met 8 megapixels. Aan de achterzijde van de smartphone is een verticaal uitgelijnde 12 megapixel dual-camera te vinden waarmee video’s geschoten kunnen worden in 1080p kwaliteit.

Chipset en werkgeheugen

Het toestel wordt aangedreven door een octa-core processor met 2.3 GHz kloksnelheid. De chipset van de Xiaomi Redmi 7 wordt bijgestaan door 3GB, 4GB of 6GB RAM, afhankelijk van de variant. Er zijn bovendien opslagvarianten met 32GB, 64GB en 128GB capaciteit. De opslagcapaciteit van beide modellen kan tot maximaal 256GB worden uitgebreid met een microSD kaart. Voor wie graag twee simkaarten tegelijk gebruikt is het goede nieuws dat dit een dual-sim smartphone is.

Standaard wordt het toestel geleverd met Android 8.1 Oreo, waarschijnlijk met de MIUI schil. De vingerafdrukscanner is aan de achterzijde te vinden, de 3.5mm koptelefooningang onderop en er is een batterij van 2.900 mAh. Mogelijk wordt de Redmi 7 dit jaar nog onthuld. Xiaomi heeft voor 24 december een evenement ingepland waar dit nieuwe model mogelijk gepresenteerd wordt.