De eerste beelden van de Sony Xperia XZ4 zijn onthuld. Zoals gebruikelijk is het Twitter gebruiker @OnLeaks die de beelden samen met MySmartprice heeft samengesteld op basis van fabriekstekeningen. De Sony Xperia XZ4 is voorzien van een ontwerp dat enigszins afwijkt van het huidige paradepaardje van het bedrijf, de Xperia XZ3. Met de Xperia XZ4 probeert Sony in te lopen op de concurrentie die al bijna een jaar de vlaggenschip modellen van een triple-camera voorzien. Met de Xperia XZ4 introduceert Sony nu ook voor het eerst een triple-camera in een smartphone.

Specificaties

Het beeldscherm van de Xperia XZ4 heeft een grootte van 6,5 inch, een enorme stijging van het formaat ten opzichte van het 6.0 inch scherm van de Xperia XZ3. Er is geen inkeping, zoals tegenwoordig vaak het geval is. De Xperia XZ4 is echter niet breder maar vooral langer. Dit komt ten uiting in de beeldverhouding van 21:9. De totale afmetingen van het nieuwe model zijn 166.9 x 72.4 x 8.2mm. Ter vergelijking, de iPhone XS Max, die ook een 6.5 inch beeldscherm heeft, meet 157.5 x 77.4 x 7.7 mm.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Uit de afbeeldingen valt verder op te maken dat er geen vingerafdrukscanner op de achterkant te vinden is. Deze is verplaatst naar de zijkant waar ook de volumebuttons en aan-uit knoppen te vinden zijn. Als we naar de achterzijde kijken dan zijn er niet twee maar drie camera’s te zien. Vergeleken met de enkele 19 megapixel camera in de Xperia XZ3, biedt de opstelling met drie camera’s in de Xperia XZ4 waarschijnlijk een superieure beeldkwaliteit. Aan de voorzijde zal Sony’s volgende vlaggenschip smartphone uitgerust worden met een enkele selfie-camera.

De verwachting is dat de Sony Xperia XZ4 tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd. Dit evenement gaat eind februari 2019 van start en is ieder jaar de locatie waar vele smartphones onthuld worden. Andere smartphones die verwacht worden zijn de Samsung Galaxy S10, Huawei P30 en een LG G7 ThinQ opvolger.