Een smartphone met het onbekende modelnummer i8134 is opgedoken bij benchmarking website Antutu. Met een indrukwekkende score van 395.721 staat het toestel bovenaan de lijst met eerdere benchmarks. Hoewel dit modelnummer niet veel prijsgeeft over de fabrikant is het een modelnummer dat past bij de reeks Sony smartphones voor 2019. Vermoedelijk gaat het om de Sony Xperia XZ4; de verwachte high-end smartphone van het Japanse bedrijf.

Sony Xperia XZ4 benchmark

Met een score van 395.721 behaalt de Sony telefoon de hoogste score ooit voor een smartphone van het bedrijf. Dat is ook niet zo vreemd. De Sony Xperia XZ4 wordt namelijk uitgerust met de Snapdragon 855 chipset wat garant staat voor imponerende prestaties. De score van bijna 400.000 is echter behoorlijk hoger dan de scores van eerdere benchmarks met de Snapdragon 855 processor. De benchmark is ook hoger dan die van de iPhone XS en Huawei Mate 20 Pro.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Snapdragon 855

De nieuwste Xperia XZ wordt verwacht met de Snapdragon 855 chipset. Dit is de opvolger van de Snapdragon 845 processor die in 2018 in veel premium smartphones te vinden was. De Samsung Galaxy S9, Note 9, LG G7 ThinQ en vele andere smartphones zijn ermee uitgerust. Zoals je mag verwachten van een opvolger is de Snapdragon 855 sneller, zuiniger en krachtiger van de voorganger. Bovendien is het gemaakt met het 7 nanometer productieproces waardoor kleiner van formaat is. De nieuwe chipset is echter officieel nog niet aanwezig in een beschikbare smartphone. Daarvoor moeten we wachten tot de introductie van de Samsung Galaxy S10 modellen.

Sony op CES

Deze maand vindt CES 2019 in Las Vegas plaats, het techevenement waar Sony mogelijk een aantal nieuwe modellen gaat onthullen. De Sony Xperia XZ4 wordt niet verwacht maar wel de Sony Xperia L3, Xperia XA3 en Xperia XA3 Ultra. Elk van de modellen richt zich op een andere prijsklasse, waarbij vooral de Xperia L3 qua prijs het meest betaalbaar is. Het evenement van Sony vindt plaats op 7 januari.