Als het op smartphones aankomt dan heeft Sony de afgelopen jaren niet veel nieuws laten zien. Maar daar komt later deze maand waarschijnlijk verandering in. Dankzij Winfuture kunnen we vandaag voor het eerst kennismaken met een nieuw type Xperia smartphone. Vermoedelijk gaat het om de Xperia XA3, maar gezien het opvallende ontwerp zou het zomaar een andere naam kunnen krijgen.

Wat de afbeeldingen van de Sony Xperia XA3 laten is een smartphone met een langwerpig design, in de vorm van een brede afstandsbediening. De officiële foto’s tonen een smartphone met een ongebruikelijk design rond een scherm in 21:9-formaat. Waar concurrenten de schermen steeds langer maken met aspect ratio’s van 18:9 en 19:9 doet Sony er nog een schepje bovenop. Zoals het ernaar uitziet is dit de eerste smartphone met een 21:9 beeldverhouding. Uitgaande van deze verhouding ligt een resolutie van 2560 x 1080 pixels voor de hand, hoewel dit niet bevestigd is.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het is bovendien niet alleen de vorm van het scherm dat opvalt, maar ook de randen eromheen. De randen aan de zij- en onderkant zijn minimaal terwijl er ook geen notch te bekennen is. In tegenstelling tot eerdere Xperia XA-modellen een behoorlijke vooruitgang. Alleen de rand boven het scherm blijft groter dan gemiddeld. Aan de achterzijde zien we een dual-camera met dubbele flitser.

Afgaande op de gelekte afbeeldingen van de smartphone wordt het geleverd in de kleuren zwart, zilver, blauw en roze. De achterzijde lijkt gemaakt te zijn van plastic. Aan de onderzijde zijn twee speakers te vinden en een USB Type-C aansluiting. Meer technische gegevens ontbreken op dit moment. De Sony Xperia XA3 zal waarschijnlijk, naast het zustermodel Xperia XA3 Ultra en het nieuwe vlaggenschip Xperia XZ4, gepresenteerd worden op MWC 2019. Dit evenement begint later deze maand. Sony heeft op 25 februari een persconferentie ingepland waar de drie toestellen mogelijk onthuld gaan worden.