Orange Is the New Black, Game of Thrones, Breaking Bad: deze series en nog vele anderen worden door miljoenen mensen bekeken. Sommigen kijken één aflevering per week, anderen kijken een heel seizoen op één dag. Je kunt natuurlijk elke week braaf op tijd voor de buis zitten voor je favoriete show, maar je kunt ook een van de vele apps downloaden waarmee je deze programma’s online kunt bekijken. Met welke apps kun je series en films kijken op je telefoon?

Series kijken via Netflix

Een van de bekendste streamingdiensten is Netflix. Een abonnement kost rond de tien euro per maand. Netflix heeft een groot assortiment aan series en films. Elke maand komen er nieuwe titels bij. Wil je Netflix kijken op je telefoon? Dat kan. Wat je nodig hebt is een iPhone met een iOS versie van 10.0 of hoger. Voor telefoons met een Android-besturingssysteem is de app beschikbaar voor 5.0 of hoger. Als je een lagere versie hebt kan je een aangepaste variant van de app downloaden.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Nederlandse programma’s via Videoland

Sinds 2010 is er ook een Nederlandse variant van Netflix. Videoland heeft naast internationale films en series ook een groot aantal Nederlandse titels. Series als Temptation Island, Goede tijden, slechte tijden en Celblok H zijn hier allemaal te vinden. Maar je kunt hier bijvoorbeeld ook The Handmaids Tale kijken. Videoland heeft net zoals Netflix een groot aanbod aan films en series. Een abonnement kost maandelijks € 8,99. Om de app te kunnen gebruiken heb je een Android telefoon nodig met een 5.0 Android versie of hoger. Voor iPhone is iOS 9.0 of hoger nodig.

Goedkope NPO-app

Een goedkoper alternatief om via het internet tv te kijken is de NPO Start-app. Een voordeel is dat je een groot aantal programma’s die onlangs zijn uitgezonden op NPO 1, 2 of 3 gratis terug kunt kijken. Documentaires, series of films die al een tijd geleden uitgezonden zijn kun je bekijken met een NPO Start Plus-abonnement. Dit kost € 2,95 per maand. Je kan ook één abonnement voor drie diensten nemen voor € 7,95 per maand. Je hebt dan toegang tot alles van NPO, RTL XL en Kijk. De app is beschikbaar voor Android versies van 4.3 of hoger en voor iPhones vanaf iOS 8.

Ziggo en KPN

Hiernaast heb je ook nog Ziggo Go en KPN Interactieve TV. Deze krijg je als je een tv-pakket hebt bij een van deze providers. Zo kun je heel gemakkelijk live via internet tv kijken op je telefoon. Ook kun je programma’s later terugkijken. Voor de Ziggo Go-app heb je een Android versie van 4.3 of hoger nodig of een iPhone met minimaal iOS 9. Om de KPN Interactieve TV-app te gebruiken heb je minimaal een Android 4.4 versie nodig of hoger of een iPhone met iOS 10.0 of nieuwer.