Een groot deel van de smartphonegebruikers maakt geen gebruik van een hoesje. Zijn het waaghalzen die elke dag een onmenselijk risico nemen of hebben ze een punt? Waar het voor deze mensen vooral om gaat is dat een telefoonhoesje de smartphone zo dik maakt. Wat heb je immers aan een 7.1mm dikke smartphone als dit dankzij het hoesje toeneemt tot 9.5mm? Bovendien wordt het design verhuld, kost een (goed) hoesje extra geld en maken ze zich geen zorgen over het laten vallen van de smartphone.
Hoewel dit allemaal geldige en vrij logische redenen zijn, is het wel riskant om het lot van je telefoon aan het toeval over te laten. Terwijl de gemiddelde adviesprijs van een smartphone blijft toenemen, neemt ook het risico toe. En dan hebben we nog niet eens over de inventieve maar risicovolle oplossingen zoals de pop-up en slider-camera’s. Reden genoeg om eens te kijken naar de redenen waarom een hoesje toch wel verstandig kan zijn.
1. Je beschermt je telefoon
Dit had je waarschijnlijk al verwacht, maar een telefoonhoesje beschermt je telefoon. Het is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reden om een telefoonhoesje te gebruiken. Barsten, krassen, vallen, stoten; schade aan je smartphone ligt op elk moment van de dag op de loer. Met een hoesje verklein je de kans op schade. Hoewel schade natuurlijk nog altijd mogelijk is, is het minder waarschijnlijk. De meeste hoesjes zijn specifiek ontworpen om de impact van een val te absorberen.
2. Je hebt geen geld voor een reparatie/vervanging
Heb je het geld voor een reparatie of vervanging klaarliggen? Als je op een budget leeft, dan telt elke uitgave, en de reparatie of vervanging van een smartphone is dan waarschijnlijk net wat teveel. Omdat dit al snel honderden euro’s kost is het voorkomen van schade een betere optie. En dat is precies waar een hoesje voor bedoeld is: ervoor zorgen dat je smartphone heel blijft.
3. Je beschermt de restwaarde
Hoewel je misschien geen barsten in het scherm hebt of deuken in je telefoon, kun je na verloop van tijd diepe krassen krijgen. Voor jezelf maakt het misschien niet uit, omdat het de functionaliteit niet in de weg zit, maar een potentiële koper wel. Als je je telefoon wilt verkopen wanneer het tijd is om te upgraden, dan tellen al deze kleine krasjes mee voor het bepalen van de prijs. Hoe meer krassen, hoe minder je telefoon waard is. Een telefoonhoesje of case kan de hoeveelheid cosmetische schade aan je telefoon verminderen, waardoor de restwaarde hoger is als je het toestel ooit doorverkoopt.
4. Je kunt je telefoon een personal touch geven
Sommige telefoons zijn maar in één of twee kleuren te koop, waardoor je niet veel vrijheid in de kleurkeuze hebt. Het is dan moeilijk om de telefoon een personal touch te geven, want veel opties heb je niet. Als je je gsm, telefoon of smartphone als een verlengstuk van je persoonlijke stijl of persoonlijkheid beschouwt, dan kan een telefoonhoesje dit benadrukken. Of je nu de voorkeur geeft aan een hoesje met schattige dieren, een stijlvol en zakelijk hoesje of een van de andere mooie gsm hoesjes van Casimoda; met de keuze uit werkelijk honderden duizenden designs kun je je telefoon beschermen terwijl je je stijl ondersteunt.
Telefoonhoesjes hebben zeker een aantal nadelen, maar ook een aantal duidelijke redenen waarom je de aankoop van een hoesje niet zou moeten nalaten. Een schermreparatie van een gebarsten scherm loopt al snel op tot meer dan 200 euro: kosten die niet door de garantie vergoed worden. En in vergelijking met een telefoonverzekering, die ook al snel meer dan 10 euro p/m kost, ben je goedkoper uit met een hoesje. Het is echter niet alleen een afweging van de kosten, maar vooral een persoonlijke keuze die niemand anders voor je kan maken. Maar nu weet je in ieder geval wel waarom een telefoonhoesje niet zo’n verkeerd idee is.