Wie het nieuws over Motorola heeft gevolgd, weet dat er aantal nieuwe Motorola One-telefoons op komst zijn. Er is gesproken over een Motorola One Zoom, Pro, Macro en ook wachten we op de Motorola One Action. Dit laatste model is eerder al gespot in de database van de Android Enterprise en dankzij Amazon Duitsland werd alles over het toestel bekend. Nu heeft de Braziliaanse tak van Motorola een teaser verstuurd voor aanstaande vrijdag 16 augustus. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit evenement gebruikt om de Motorola One Action te presenteren, en misschien zelfs meerdere One-modellen.

Motorola One Action

Officieel heeft Motorola nog niets vrijgegeven over de specificaties en features van de Motorola One Action, maar inmiddels is alles al bekend. De One Action-smartphone beschikt over een 6,3-inch IPS LCD-scherm met een perforatiegat in het scherm voor de frontcamera. Met dit ontwerp lijkt het toestel bijzonder veel op de eerder geïntroduceerde Motorola One Vision. Het toestel ondersteunt een beeldverhouding van 21:9 en een resolutie van 1080 x 2520 pixels.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Als een Android One-apparaat wordt het standaard geleverd met de laatste versie van Android. Het betekent ook dat de One Action een van de eerste modellen is die de beschikking zal krijgen over Android Q. De smartphone wordt aangedreven door een octa-core Exynos 9609-chipset dat gekoppeld is aan 4 GB RAM en 128 GB opslag. Mogelijk is er straks ook een variant met 3 GB RAM en 32 GB opslagruimte. Om het toestel van voldoende energie te voorzien is er ruimte gemaakt voor een 3500 mAh-batterij.

Triple camera met ultragroothoeklens

Waar de One Action afwijkt van de One Vision is de camera-opstelling. De smartphone heeft drie camera’s aan de achterzijde, terwijl de One Vision er slechts twee heeft. De primaire camera is een 12 megapixel sensor met daarnaast een ultragroothoeklens met 16 megapixel sensor en een dieptesensor met 5 megapixels. De ultragroothoek sensor biedt een gezichtsveld van 117 graden terwijl de frontcamera 13 megapixels heeft.