Terwijl Huawei nog steeds in zwaar weer verkeert, is het Oppo dat van de gelegenheid gebruikmaakt om zichzelf in de kijker te spelen. In Nederland heeft het bedrijf onlangs de Oppo Reno en Oppo Reno 10x Zoom geïntroduceerd, en daar komt nu een derde model bij: Reno Z. De pre-orders van het nieuwe model zijn begonnen in Nederland. Met een prijskaartje van 349 euro is de smartphone nu bij verschillende retailers te bestellen.

Oppo Reno Z

De Oppo Reno Z werd vorige maand in China gelanceerd als het goedkopere alternatief op de Oppo Reno en Oppo Reno 10x Zoom. In tegenstelling tot de high-end modellen is de Reno Z niet voorzien van de kenmerkende slider-pop-up camera in de vorm van een haaienvin. Voor de smartphone heeft het Chinese bedrijf gekozen voor een veilige oplossing: de waterdruppel-notch. Deze inkeping markeert de positie van de 32 megapixel frontcamera.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De smartphone is uitgerust met een 6.4-inch FullHD+ display met 402 ppi. Onder het display is een sensor te vinden waarmee je vingerafdruk gescand kan worden, om zo het toestel te ontgrendelen. De Oppo Reno Z heeft een vrij grote accu met 4035 mAh capaciteit. En dankzij de superVOOC 3.0 oplaadtechnologie is deze batterij ook nog eens snel op te laden.

48 + 5 dual-camera

Foto’s maken is mogelijk met de eerder genoemde frontcamera, maar uiteraard ook met de camera aan de achterzijde. Dit is een dubbele camera met een 48 megapixel sensor (f/1.7) en 5 megapixel sensor (f/2.0). Verschillende features ondersteunen het maken van professionele foto’s en bij het vastleggen van beelden in donkere situaties. Voor de rekenkracht bouwt het toestel op een MediaTek Helio P90-processor. De Oppo Reno en Oppo Reno 10x Zoom beschikken respectievelijk over de Snapdragon 710 en 855-chips. Wat betreft de opslagruimte en het werkgeheugen is er de keuze uit het volgende:

  • 6GB RAM en 256GB opslagruimte
  • 8GB RAM en 128GB opslagruimte

De samenwerking met Mediamarkt heeft ertoe geleid dat de retailer volop inzet op de verkoop van Oppo-telefoons. Dit zien we zelfs terug in de schappen van de winkels, maar ook in de reclames op televisie en in de folders. Met het vizier op Nederland gericht begint de Oppo-naam hierdoor bij steeds meer Nederland als bekend in de oren te klinken.

De Oppo Reno Z is inmiddels bij Mediamarkt en andere retailers te koop voor een adviesprijs van €349 voor een los toestel, zonder abonnement. De smartphone is echter ook met abonnement te bestellen in de kleuren paars en zwart. Zoals gezegd zijn de pre-orders al begonnen, maar de daadwerkelijke leveringen nog niet. Het toestel wordt vanaf 5 juli 2019 uitgeleverd.