Het lijkt iets van een aantal jaren terug, maar Motorola is toch echt van plan om een smartphone met een enkele camera op de markt te brengen. En niet in een budgetmodel, maar in een middenklasser. Waar concurrenten smartphones in deze prijsklasse minimaal met een dual-camera uitrusten en vaker zelfs een triple-camera, lijkt het erop dat de Moto Z4 een enkele hoofdcamera krijgt. Dit blijkt uit een door 91mobiles gepubliceerde persafbeelding.

Waterdruppel-notch

De laatste tijd is er vaker gesproken over de Motorola Moto Z4 maar de benaming is niet helemaal duidelijk geweest. Eerder werd namelijk gedacht dat dit de Moto Z4 Play zou zijn. Hoe het toestel uiteindelijk ook genoemd wordt, de gelekte beelden tonen tot in detail hoe de smartphone eruit komt te zien. De Moto Z4 wordt geleverd met een ontwerp dat lijkt op dat van zijn voorganger, de Moto Z3. Het opvallende verschil is het display, dat deze keer een waterdruppel-inkeping heeft en kleinere randen. Hierdoor loopt het scherm van edge-to-edge zoals tegenwoordig de trend is.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Eén primaire camera

Aan de achterzijde van de Motorola smartphone ziet het er ongeveer hetzelfde uit. Er is echter een verschil in de camera-opstelling. De afbeelding suggereert dat de Moto Z4 slechts één primaire camera zal hebben. Dit lijkt wat weinig, maar er wordt gezegd dat het een 48 megapixel sensor is. De sensor zou afkomstig zijn van Sony. Er is verder een 16-pins connector aan de onderkant voor de bevestiging van Moto Mods. Aan de voor- en achterkant is geen vingerafdruksensor te vinden wat suggereert dat de smartphone een in-display vingerafdrukscanner heeft.

De nieuwe smartphone van Motorola wordt verwacht met de krachtige Snapdragon 855 chipset, die onder andere ook te vinden is in de Samsung Galaxy S10+. Verder zal het draaien op Android 9.0 Pie en heeft het een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en USB Type-C poort. Wanneer de smartphone op de markt wordt gebracht is echter nog onbekend.