De Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft twee nieuwe smartphones voor de Nederlandse markt onthuld. Het is de tweede grote introductie van Oppo voor de Europese markt dit jaar nadat het eerder de Oppo Find X naar Europa bracht. De twee nieuwe toevoegingen aan het assortiment zijn de RX17 Neo en RX17 Pro; twee smartphones die aan de onder- en bovenkant van het middenklasser segment worden geplaatst.

RX17 Pro en Neo

China’s nummer twee heeft met de RX17 Pro en Neo twee smartphones aangekondigd met een in-display vingerafdrukscanner. Hoewel de technologie nog niet zo oud is worden de middenklassers van het bedrijf nu al van deze feature voorzien. Het Pro-model beschikt over een 6,4 inch AMOLED-scherm met waterdruppel notch, Qualcomm Snapdragon 710 octacore-processor, Corning Gorilla Glass 6 maar geen 3.5mm koptelefooningang. De RX17 Neo heeft hetzelfde scherm, Qualcomm Snapdragon 660 chipset en wel de koptelefooningang.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De RX17 Pro heeft 128GB opslagruimte en 6GB RAM, terwijl de Neo 4GB RAM heeft en ook 128GB opslagruimte. Oppo gebruikt een aangepaste versie van Android genaamd ColorOS. Dit is een interface die in eigen huis ontwikkeld wordt en is gebaseerd op Android 8.1 Oreo. De RX17 Pro een ongebruikelijke opstelling voor de batterij, waarin twee eenheden van 1850 mAh zijn gekoppeld om de SuperVOOC snelladen functie te ondersteunen. Dit maak het mogelijk om de batterij voor 40 procent op te laden in 10 minuten. De RX17 Neo heeft dit niet.

Camera’s

Wat de camera betreft, is in beide toestellen en 25 MP camera aan de voorkant te vinden met AI-ondersteuning. Wie graag selfies maakt zal niet snel teleurgesteld worden door deze camera. De RX17 Pro heeft een triple camera aan de achterzijde terwijl de RX17 Neo een dual-camera heeft. De triple-camera heeft een 12MP + 20MP combinatie die 16 verschillende soorten scènes kan herkennen en biedt ook 3D-ondersteuning en een AI portretmodus. De derde camera is een TOF 3D stereo camera voor het inschatten van diepte. De dual-camera van de Neo bestaat uit een 16+2 MP combinatie.

De Pro wordt geleverd in twee gradiëntkleuren; groen en blauw. De Neo wordt geleverd in rood en blauw. De twee telefoons komen in Nederland in de schappen te liggen met een prijs van respectievelijk 599 euro en 349 euro.