Volgende maand staat niet alleen in het teken van de 2019 iPhone-presentatie, ook is Huawei van plan om in dezelfde maand de nieuwe Mate-serie te onthullen. Dit wordt beweerd door Hi-Tech Mail, een Russische publicatie. Volgens de informatie die zij kregen worden de Mate 30 en Mate 30 Pro op 19 september in Europa onthuld, iets meer dan een week na de iPhone-presentatie.

Huawei Mate 30 presentatie

Normaal gesproken presenteert Huawei de Mate-serie in oktober of november, maar dit jaar zal het bedrijf afwijken van de gebruikelijke planning. De Russische collega’s stellen de informatie gekregen te hebben van niemand anders dan Dr. Wang Chenglu, president van Huawei’s Consumer Business Software. Als dit daadwerkelijk de bron van de informatie is, dan is de genoemde presentatiedatum aardig betrouwbaar.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De Mate 30 en Mate 30 Pro worden volgens de bron uitgerust met de nieuwe Kirin 990-chipset. Een van de genoemde features van de chipset is de energie-efficiëntie: een vertaling voor een lager energieverbruik en langere batterijduur. Dit is geen verrassing, aangezien de Mate-serie ieder jaar over een nieuwe chipset beschikt. Maar dat er open over gesproken wordt is nieuw. De nieuwe informatie bevestigd bovendien de Kirin 990-naam, terwijl eerder werd gesproken over de Kirin 985-naam. Mogelijk is tijdens het ontwikkelingsproces voor een andere naam gekozen.

Mate 30 Lite, Mate 30 en Mate 30 Pro

Verwacht wordt dat Huawei drie modellen van de Mate 30 op de markt brengt. De Mate 30 Lite is het goedkoopste model, de Mate 30 is het “standaard”-model en de Mate 30 Pro is het topmodel en uitgerust met de beste onderdelen. De Huawei Mate 30 Pro wordt naar verwachting uitgerust met een quad-camera, waarbij twee sensors een resolutie hebben van 40 megapixels. Het Pro-model krijgt een 6.7-inch display waarbij het scherm over de randen loopt, de normale Mate 30 beschikt volgens geruchten over een 6.5-inch display.