OnePlus staat erom bekend twee keer per jaar een smartphone aan te kondigen. De laatste versie van de ‘Flagship-killer’, genaamd de OnePlus 6T, werd in oktober gepresenteerd wat betekent dat de opvolger bijna klaar is voor een globale introductie. Met de verwachte OnePlus 7 naam is de smartphone nu opgedoken in een aantal renders waardoor het volledige design bekend is. Zoals gebruikelijk is het Twitter-gebruiker OnLeaks die in samenwerking met Pricebaba de beelden van de smartphone deelt.

OnePlus 7 design

Het ontwerp van de nieuwe OnePlus smartphone is behoorlijk veranderd ten opzichte van de voorganger. De algehele stijl is weliswaar hetzelfde, het gebrek aan de inkeping in het scherm maakt het ontwerp toch heel wat anders. Dit wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door de pop-up camera. Dankzij deze camera is er geen ‘notch’ nodig en is de bovenste rand boven het scherm nog verder verkleind. Hiermee krijgt de smartphone de titel ‘full-screen’ omdat er verder niets aan de voorkant te vinden is, met uitzondering van de dunne randen om het scherm. Geruchten vertellen dat de screen-to-body ratio wel eens op 95% uit kan komen, hoewel dit nog niet officieel is bevestigd. Het display zelf heeft een formaat van 6.5 inch en krijgt vermoedelijk de FullHD+ resolutie.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Triple-camera

Een andere wijziging die al verwacht werd is te vinden aan de achterzijde. Voor de OnePlus 7 heeft het Chinese bedrijf gekozen voor een triple-camera, ten opzichte van de dual-camera van de OnePlus 6T. Daarmee volgt OnePlus het voorbeeld van vele anderen. De poorten en buttons blijven gelijk aan het eerdere model. Dit betekent dat er wederom geen 3.5mm koptelefooningang is maar wel een USB Type-C poort en luidspreker aan de onderzijde. Wat betreft de afmetingen komt het gehele ontwerp neer op afmetingen van 162.6 x 76 x 8.8mm. Op het dikste punt, op de plek van de camerabump, is de smartphone 9.7mm dik. Dit is de video met de 3D-beelden van de OnePlus 7: