Nu 4G volop in gebruik is zijn de ontwikkelaars alweer met de volgende generatie bezig. De ontwikkeling van 5G technologie is in een vergevorderd stadium zo bleek gisteren. Onderzoekers van Intel, Ericsson en Telstra hebben een telefoongesprek via 5G op een commercieel netwerk gevoerd. De testomgeving waarin dit gedaan werd lijkt veel op het toekomstige commerciële 5G-netwerk. Dit betekent dat smartphonefabrikanten zich ondertussen ook gaan voorbereiden op de komst van het nieuwe 5G. De oprichter van OnePlus, Liu Zuohu, heeft vandaag op Weibo laten weten dat het bedrijf van plan is om al volgend jaar het eerste 5G-toestel te introduceren.

Lancering in 2019

De smartphones van OnePlus hebben tot nu toe altijd op een Snapdragon processor gedraaid van Qualcomm. De CEO van het Chinese bedrijf is op dit moment bij de chipfabrikant op bezoek om de ontwikkeling van 5G-technologie te beoordelen. Op het Chinese sociale netwerk Weibo laat Zuohu weten dat het bezoek aan Qualcomm bemoedigend is en dat hij uitkijkt naar de 5G-productlancering van volgend jaar. Uit de verklaring van Liu Zuohu blijkt dat OnePlus volgend jaar een 5G-apparaat zal introduceren. Waar OnePlus slechts enkele smartphones produceert ligt het voor de hand dat één van de OnePlus 7 modellen geschikt zal zijn voor 5G.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Meerdere fabrikanten

OnePlus is overigens niet de enige fabrikant die dit van plan is volgens Zuohu. Naast OnePlus zijn er meerdere fabrikanten die interesse getoond hebben in de 5G-technologie. Deze zullen binnenkort ook een 5G-smartphone op markt willen brengen. Huawei, een andere Chinese fabrikant, is bijvoorbeeld ook al langere tijd bezig met de 5G-technologische ontwikkeling. Liu Zuohu laat verder weten dat de ontwikkeling van 5G-technologie niet zo geavanceerd is als iedereen denkt.

5G moet hogere internetsnelheden bieden dan de snelheden die momenteel met 4G behaald kunnen worden. Daarnaast zal de nieuwe generatie voor minder minder vertraging moeten zorgen. In Nederland wordt ook al volop geëxperimenteerd met 5G-technologie. De OnePlus 6 a href=”https://www.mobielkopen.net/telefoons/oneplus-5t”>OnePlus 5T zijn op dit moment in Nederland verkrijgbaar. De huidige generatie OnePlus smartphones zijn nog enkel geschikt voor 4G-netwerken.

Bron: MyDrivers