De OnePlus 6 is nog niet zo heel lang geleden aangekondigd maar het nieuws van vandaag is dat de opvolger alweer in de pijplijn zit. Een serie afbeeldingen gedeeld op het Chinese Weibo laten een verpakking zien van de OnePlus 6T. De upgrade van de OnePlus 6 zou volgens deze verpakking voorzien zijn van een zogenoemde “waterdrop”-notch, een inkeping in het scherm dat gelijkenis vertoont met een waterdruppel. Aan de onderkant van het deksel van de doos zijn de contouren van de smartphone te zien.

Kleinere notch

De “waterdrop”-notch is een volgende stap voor Chinese fabrikanten zoals Oppo, Huawei en OnePlus om de inkeping aan de bovenzijde zoveel mogelijk te verkleinen. De notch die bij de nieuwe generatie geïmplementeerd wordt bestaat uit enkel de frontcamera en geen speakers of sensors. Hoe dit eruit ziet heeft het moederbedrijf van OnePlus al laten zien met de introductie van de Oppo F9, welke over een vergelijkbare notch beschikt. Naar verwachting zal Huawei de Mate 20 en Mate 20 Pro ook met een dergelijke notch introduceren.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Aangezien Oppo en OnePlus van dezelfde eigenaar zijn delen de twee fabrikanten belangrijke features in hun smartphones. Voor de OnePlus 6T betekent dit waarschijnlijk een in-display vingerafdrukscanner en waterdrop-notch maar ook overeenkomsten op het gebied van de camera. Afgaande van de laatste Oppo smartphones zijn dit zijn de verwachtingen van de OnePlus 6T:

  • 4 inch OLED-display met waterdrop-notch
  • 1080 x 2340 pixels resolutie
  • Snapdragon 845 chipset
  • 8GB RAM
  • 128GB opslagcombinatie
  • 12MP camera met variabel diafragma van f/1.5 tot f/2.4 + 20MP secundaire camera
  • Frontcamera met 25MP + AI
  • 3700 mAh batterij
  • 50W Dash Charge (40% opladen in 10 minuten)

Door de gelekte afbeeldingen lijkt het erop dat OnePlus daadwerkelijk een “T” versie uitbrengt in 2018. Zoals altijd geldt dat het geen officiële afbeeldingen zijn waardoor niet met zekerheid te zeggen valt dat het om een echte verpakking gaat. Als het daadwerkelijk om een echte verpakking gaat dan zal het waarschijnlijk niet lang duren voor we er meer van horen. Met de slogan “Unlock The Speed” zal het Chinese product waarschijnlijk aan het einde van het jaar onthuld worden.