Oculus is bij velen bekend als de pionier van de moderne virtual reality markt. De producten Oculus Rift en de Gear VR zijn twee VR producten die bij iedereen bekend zijn. Afgelopen oktober in 2017 introduceerde het bedrijf een nieuwe standalone headset dat tussen deze twee producten in ligt. Deze Android powered headset is een interessante ontwikkeling omdat het prijskaartje vanaf 199 dollar zo ongeveer rond de sweet spot voor VR ligt. Hoewel de headset twee maanden geleden al aangekondigd werd weten we nog niet veel over de specificaties van het apparaat.

Nieuwe informatie

De Oculus Go is gisteren bij de FCC langs geweest waardoor we nu kunnen vertellen dat er twee versies te koop zullen zijn. Er komt een versie met 32GB opslagruimte en een variant met 64GB opslagruimte. Dit verklaart ook de vanaf prijs van 199 dollar, waarbij de versie met meer opslagruimte voor meer geld verkocht gaat worden. Beide versies verschillen alleen op het punt van de opslagruimte. Alle andere hardware en firmware zijn hetzelfde.

Specificaties

Volgens Tomshardware wordt de headset aangedreven door een oudere versie van de high-end Snapdragon 821 SoC van Qualcomm met ondersteuning voor 3DoF. De nieuwste versie van deze chipset is de Snapdragon 845 die mogelijk in de onaangekondigde Samsung Galaxy S9 gebruikt gaat worden. Om de Oculus Go te gebruiken is geen smartphone nodig en ook geen computer. De audio komt uit de headset zodat je geen koptelefoon hoeft te gebruiken. Er is echter wel een 3.5mm koptelefoonaansluiting aanwezig. Verder zijn de fast-switch LCD displays voorzien van een WQHD resolutie van 2560×1440.

Het is nog niet bekend wanneer de Oculus Go te koop zal zijn. Eerder werd gesproken over een release in 2018 en dit staat nog steeds op de website van Oculus vermeld. De keuring bij de FCC geeft echter vaak aan dat het niet meer lang zal duren voor de headset op de markt gebracht wordt. Mogelijk dat CES 2018 gebruikt wordt om de headset officieel te koop te zetten.

Bron: FCC

oculus go android