HMD Global heeft een week geleden vier nieuwe Nokia smartphones op het MWC gepresenteerd. Met de Nokia 8 Sirocco als de belangrijkste smartphone in de line-up is het Finse bedrijf echter nog niet klaar. Er komen namelijk nog twee high-end modellen aan die in het hoogste segment geplaatst worden. Volgens NokiaPowerUser gaat het om de Nokia 8 Pro en de langverwachte Nokia 9.

Nokia 8 Pro en 9 specificaties

De Nokia 8 Pro en 9 zijn de eerste smartphones van Nokia die met de Snapdragon 845 chipset uitgerust gaan worden. Op dit moment gaan volgens verwachting alle high-end toestellen van Android concurrenten met deze krachtige chipset beschikken. Nokia kan wat dat betreft niet achterblijven en dat doet het bedrijf ook niet met de introductie van maar liefst twee smartphones met deze chipset. De Nokia 9 wordt het ultieme vlaggenschip van 2018 met de beste camera, het beste ontwerp en enkele baanbrekende innovatieve functies. Hoewel de Nokia 8 Pro eerder werd getipt met de Penta lens cameramodule lijkt het er volgens geruchten op dat de camera van de Nokia 9 nog beter wordt. De Nokia 9 zal ook de Nokia 8 Pro verbeteren in op het gebied van het display met innovatieve features zoals de vingerafdruksensor in het display.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Als er geruchten zijn over een ultiem vlaggenschip dan is de prijs er vaak ook naar. De Nokia 9 kopen wordt waarschijnlijk niet goedkoop. Als het Nokia lukt om te voldoen aan de verwachtingen dan komt de prijs van het toestel mogelijk in lijn te liggen met de iPhone X en Galaxy S9+. Vooralsnog zijn alle berichten echter gebaseerd op geruchten waardoor je dit nieuws altijd met een korreltje zout moet nemen. Bovendien is het op dit moment nog te vroeg om officiële informatie te ontvangen van HMD Global over de nieuwe Nokia modellen.