De Nokia 7.2 heeft zojuist de eerste benchmark doorstaan. En zoals de naam al aangeeft, wordt dit de opvolger van de Nokia 7.1. Aangezien IFA 2019 volgende maand gehouden wordt ligt het voor de hand dat de Nokia 7.2 tijdens het evenement wordt gepresenteerd. De benchmark bevestigt bovendien een aantal belangrijke specificaties van de smartphone.

Nokia 7.2 benchmark

Met de codenaam Daredevil wordt behaalt de smartphone een aardige score. De multi-core score is opgelopen tot 5821 met een single-core score van 1604. Dit zijn gebruikelijke prestaties in de middenklasser categorie, maar de scores zijn wel beter dan die van de Nokia 7.1. De HMD Global Nokia 7.2 heeft de Geekbench test doorstaan met een Snapdragon 660-chipset en 6GB RAM. Ter vergelijking, de Nokia 7.1 is uitgerust met de Snapdragon 636-chipset en 4GB RAM. Uit deze vergelijking blijkt dat de Nokia 7.2 een betere chipset en meer werkgeheugen krijgt.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Geruchten wijzen erop dat de Nokia 7.2 wordt uitgerust met een triple-camera, in tegenstelling tot de dual-camera van de voorganger. En in plaats van de vrije grote notch zou de Nokia 7.2 een waterdruppel-notch krijgen; een inkeping voor enkel de frontcamera. Het display zou een grootte krijgen van 6.2-inch met een FullHD+ resolutie.

Presentatie tijdens IFA 2019?

HMD Global heeft het Nokia-merk nieuw leven ingeblazen. Dat doet het met een reeks betaalbare Android One-telefoons met als uitschieter de Nokia 9 PureView. Hoewel de opvolger van dit krachtige model ook werd verwacht tijdens IFA 2019, lijkt het erop dat de Nokia 9 PureView vertraging heeft opgelopen. De Nokia 7.2 wordt echter wel verwacht, net als de Nokia 5.2 en Nokia 6.2. De laatste twee smartphones werden al eerder verwacht maar de officiële introductie bleef uit. Met IFA 2019 in aantocht lijkt dit het moment te worden waarop HMD Global minimaal drie nieuwe modellen gaat presenteren. IFA 2019 vindt plaats van 6 tot 11 september.