De Nokia 7.1 Plus staat op het punt om gepresenteerd te worden door HMD Global, het bedrijf achter het nieuwe Nokia. Terwijl de officiële aankondiging nog moet plaatsvinden zijn nu alle foto’s en specificaties van de smartphone online verschenen. Telecomprovider China Telecom heeft vroegtijdig alles wat we moeten weten online geplaatst, zo ontdekte een gebruiker van Slashleaks.

Nokia 7.1 Plus

De Nokia 7.1 plus beschikt over de inmiddels traditionele designelemementen van de nieuwe generatie Nokia telefoons. Er is een groot display met bovenin een notch voor de speaker, camera en sensors. Onder het display is de Nokia merknaam te vinden, net als in het midden van de achterzijde. Aan de achterzijde zien we een dubbele camera met de flitser ernaast en de vingerafdrukscanner onder de verticale camera-opstelling. Qua uiterlijk is er maar weinig wat de Nokia 7.1 Plus onderscheidt van de overige Nokia modellen met een notch zoals de Nokia 7.1, Nokia 6.1 en Nokia 5.1. De totale afmetingen zijn 154.8 x 75.76 x 7.97mm bij een gewicht van 178 gram.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Specificaties

Waar het nieuwe 7.1 Plus model zich wel mee onderscheidt zijn de specificaties. De smartphone is uitgerust met een groot 6.18-inch TFT LCD display met 2246 x 1080 resolutie. Onder dit scherm is ruimte gemaakt voor de relatief nieuwe Snapdragon 710 processor welke geklokt is op 2.2GHz. De Snapdragon 710 is een mid-range Qualcomm chipset maar wel van het nieuwste type. In combinatie met 6GB werkgeheugen zijn de prestaties waarschijnlijk ruim in orde. Voor de opslag van data is er plek voor 128GB aan data en de batterij heeft een capaciteit van 3500 mAh. Uitkomend bij de camera’s is te melden dat de dual-camera aan de achterzijde over 12 + 13 megapixel sensors beschikt. Aan de voorzijde is er een frontcamera te vinden met een 20 megapixel sensor.

nokia-x7 7.1 plus

Standaard wordt de Nokia 7.1 Plus geleverd met Android 8.1 Oreo. De smartphone wordt morgen tijdens een persconferentie aangekondigd in China als de Nokia X7. Zoals gebruikelijk wordt het toestel eerst in China uitgebracht waarna het enkele maanden later globaal wordt verkocht. HMD Global heeft eerder deze maand de Nokia 7.1 uitgebracht en zou ook van plan zijn om een Nokia gaming smartphone te introduceren.