De Nokia 3310 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. De nostalgische mobiele telefoon van Nokia keert na vele jaren afwezigheid weer terug. Gebruikers die niet de functies van een smartphone nodig hebben kijken uit naar het moment dat de telefoon thuisbezorgd wordt. Wat niet iedereen weet is dat mobiel internetten niet mogelijk is op de nieuwe Nokia 3310. Als je van plan bent om de Nokia 3310 aan te schaffen is dit belangrijk om te realiseren.

2G only

De smartphone van HMD Global, de nieuwe eigenaar van Nokia, ondersteunt alleen 2G netwerken. Dit betekent dat je er niet mee kunt internetten. Als je een smartphone gewend bent dan moet je niet teveel verwachten van het iconische toestel. Het is een zogenoemde feature phone dat over een beperkt aantal functionaliteiten beschikt. Facebook, Instagram en Whatsapp; allen zijn ze niet te gebruiken op de nieuwe Nokia telefoon. Er is zelfs niet eens een connectie met een app store.

Wat kun je er dan wel mee?

Het enige dat je ermee kunt is bellen en sms’en. Als je niet meer nodig hebt dan is de Nokia 3310 een uitstekend toestel. De batterijduur is lang en het is niet ingewikkeld om te gebruiken. In tegenstelling tot de voorganger is er wel een fotocamera. Dit is een 2 megapixelcamera met LED-flitser. Wederom, als je een smartphone gewend bent dan stelt deze camera niets voor. Doordat je geen games kunt downloaden ben je beperkt tot het verslavende Snake, dat wel in een nieuw jasje is gestoken. De telefoon heeft verder een FM radio, mp3-speler en 16 MB opslagruimte.